Traian Băsescu desfiinţează opoziţia: Au aşteptat cu depunerea moţiunii de cenzură până când au fost siguri de eşec

Publicat: Vineri, 14 Decembrie 2018 19:32 // Actualizat: Vineri, 14 Decembrie 2018 19:32 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu afirmă că „liderii PNL şi USR ori sunt proşti (politicieni?), ori pur şi simplu simulează opoziţia, înşelându-şi fără ruşine electoratul”. Fostul preşedinte susţine că liderii opoziţiei au aşteptat cu depunerea moţiunii de cenzură până când au fost siguri de eşec şi că momentul ideal pentru moţiune era în septembrie.

"Au aşteptat până când au fost siguri de eşec !

Am văzut liderii opoziţiei, Orban, Barna şi Tomac la televizor. Erau ţanţoşi şi plini de importanţă pentru că au depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului. 

Săracii, se fac a fi opozanţi. Realitatea tristă este că, dacă Orban şi Barna nu sunt într-un blat cu PSD-ul, atunci sunt proşti (politicieni?) de-a binelea mai ales atunci când evaluează şansele de reuşită ale moţiunii.

Momentul moţiunii a fost în septembrie, atunci când autorităţile intrau în curţile oamenilor şi le luau porcii, atunci când evenimentele din 10 August din Piaţa Victoriei erau încă proaspete, atunci când ALDE se distanţa de PSD pentru că lui Tăriceanu i se umflase capul şi în oportunismul lui proverbial credea că numai Dragnea este penal şi el nu, atunci când UDMR nu-şi rezolvase problema predării Limbii Române în şcolile de Limbă Maghiară de către profesori calificaţi pentru predarea Limbii Române şi ameninţau cu ruperea protocolului, atunci când Bădălău îi trimetea scrisori deschise lui Dragnea, Gabriela Firea cerea demisia lui Carmen Dan iar puciştii se aliniau în spatele lui Stănescu.

Atunci, în Septembrie, Eugen Tomac a trimis proiectul moţiunii de cenzură şi la PNL şi la USR, iar pe 8 septembrie eu scriam o postare prin care argumentam că acesta este momentul moţiunii. Desigur am primit replici de la “grei” fără greutate, precum Ludovic Orban, Raluca Turcan, Barna şi alţi diverşi “grei” de prin PNL şi USR (să fiu scuzat că nu prea ştiu cum îi cheamă), că nu este momentrul şi că ştiu ei când va veni acest moment.

De atunci, din Septembrie, şi până azi s-au întâmplat multe. Să vedem :

1.În noiembrie Tăriceanu a aflat că şi el este penal ca şi Dragnea ceea ce a făcut să i se desumfle capul şi să devină din nou solidar cu Dragnea, pentru că voturile care îl pot trimite în faţa procurorilor sunt la PSD ;

2.Emoţia legată de pesta porcină a trecut, despăgubirile s-au plătit, deci nu mai există presiune socială şi mediatică ;

3.În Octombrie ministrul Educaţiei Naţionale este remaniat iar ordinul prin care se stabilea predarea Limbii Române în şcolile de Limbă Maghiară de către profesori calificaţi este anulat, ceea ce în readuce pe Kelemen Hunor la supuşenie şi faţă de Dragnea, nu numai faţă de Victor Orban ; 

4.In Noiembrie Dragnea reuşeşte să închidă focarele cu pucişti. Pe unii îi cumpără cu funcţii şi bani, pe alţii îi elimină restabilindu-şi un fragil controlul pe partid şi guvern ; 

5. Emoţia evenimentelor din 10 August a trecut, mai ales că între timp românii au văzut la televizor intervenţii mult mai dure decât cele din Piaţa Victoriei la Paris şi Bruxelles.

6.Pe 13 Decembrie guvernul anunţă zile libere şi creşterea salariului minim pe economie de la 1 Ianuarie.

Evident moţiunea de cenzură nu mai are nici o şansă .

Orban, Turcan, Barna, Ghinea etc., au aşteptat cu depunerea unei moţiuni de cenzură până când au fost siguri că aceasta nu mai are nici o şansă să treacă .

Liderii PNL şi USR ori sunt proşti (politicieni?) ori pur şi simplu simulează opoziţia înşelându-şi fără ruşine electoratul .

Cert este că au aşteptat cu depunerea moţiunii de cenzură până când au fost siguri de eşec .

PS – pentru a întări ideea de „opoziţie onestă” liderii USR, Barna, Ghinea şi încă trei , au ţinut ca azi, în ziua depunerii moţiunii împotriva Guvernului Dăncilă să aibe discuţii şi poze rânjind cu gura până la urechi, cu Doamna Dăncilă", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Opoziţia a depus, vineri, moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. PNL, USR şi PMP afirmă, în document, că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 ...”, toate angajmentele fiind amânate după această dată. În plus, potrivit opoziţiei, pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit.

Citeşte şi: Opoziţia a depus moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!". Votul se va da joi

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dan barna Eugen Tomac Ludovic Orban moţiune de cenzură Traian Băsescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 dec 13:49
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Perfect adevarat ! Si asta pentru ca foarte multi dintre parlamentarii PNL sunt santajabili cu dosare, asemeni colegilor lor din USL, iar modificarea legilor Justitiei ii ascapa si pe ei de parnaie.Bolsevicii sunt peste tot.Se vede din ce in ce mai clar ca Romania este condusa de CIA, Mosad, MI6, KGB si alte organizatii oculte, iar papagalii alesi de romanii IDIOTI sunt doar niste Marionete Penale.
15 dec 13:39
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Perfect adevarat ! Si asta pentru ca foarte multi dintre parlamentarii PNL sunt santajabili cu dosare, asemeni colegilor lor din USL, iar modificarea legilor Justitiei ii ascapa si pe ei de parnaie.Bolsevicii sunt peste tot.Se vede din ce in ce mai clar ca Romania este condusa de CIA, Mosad, MI6, KGB si alte organizatii oculte, iar papagalii alesi de romanii IDIOTI sunt doar niste Marionete Penale.
1
EUR
4.7205
RON
25 Jun
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H