Traian Băsescu, despre epidemia de coronavirus din România: „Aş închide metroul”

Fostul preşedinte a declarat luni că ar închide metroul, mult mai periculos, în opinia sa, decât adunările cu mai mult de 1000 de oameni.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 14:19
Traian Băsescu, despre epidemia de coronavirus din România: „Aş închide metroul”

Traian Băsescu a avut o intervenţie telefonică la Digi24, în care a explicat ce măsuri ar trebui luate, în opinia sa, pentru stoparea epidemiei de coronavirus. 

„Aș închide metroul și deplasările să se facă individual, fiecare cu mașinuța lui. Dacă nu, cu o trotinetă electrică”, a declarat Băsescu.

Europarlamentarul nu a scăpat ocazia să-l critice pe secretarul de stat Raed Arafat, afirmând că măsura interzicerii adunărilor cu mai mult de 1000 de participanţi este „una din marile prostii pe care le-a rostit domnul Arafat”.

Citeşte şi: Mesajul tranşant al medicilor din Italia pentru Europa: „Vor fi oameni care vor muri, deși în mod normal nu s-ar fi întâmplat asta”

„Ce mi-e o adunare de o mie de persoane, ce mi-e o adunare de 5.000. Nu ai voie să mai accepți niciun fel de adunări publice în care sunt mai mult de doi oameni”, şi-a completat acesta ideea.

Până astăzi, 9 martie, la nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 15 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, scăderea față de ultima statistică fiind datorată ieșirii din izolare a unui număr însemnat de persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.

Citeşte şi: Scolile ar putea fi ÎNCHISE din 10 martie. Orban: „Măsura este în analiză”. Decizie de ultima oră la Ministerul Educaţiei