Traian Băsescu, despre lupta împotriva clanurilor interlope. „Instituţiile statului îmi par timorate. Lăsăm ţara pe mâna clanurilor”

Traian Băsescu a declarat, vineri, la România TV, că autorităţile trebuie acţioneze "proporţional cu răul" pe care îl fac clanurile interlope care s-au întors în România din cauza pandemiei de coronavirus. Fostul preşedinte a avertizat că în prezent clanurile ţigăneşti şi clanurile româneşti duc lupte pentru dominarea unor teritorii.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 16:50
Traian Băsescu, despre lupta împotriva clanurilor interlope. „Instituţiile statului îmi par timorate. Lăsăm ţara pe mâna clanurilor”

În cadrul emisiunii „Newsline” prezentată de Cristina Şincai, Traian Băsescu a vorbit despre infracţiunile comise de clanurile interlope.

„Sunt clanuri în Bucureşti. Esenţialul nu este dacă sunt sau nu sunt. Esenţial este dacă sunt sub controlul autorităţilor sau sunt de capul lor. Grupările astea nu ai cum să le opreşti să se asocieze, ci trebuie să le opreşti să facă rău.

Mă refer la bătălia dintre clanurile ţigăneşti şi clanurile româneşti. E vorba despre dominarea unor teritorii. În acele teritorii, clanurile cer taxe de protecţie, clanurile se ocupă de prostituţie, fac bani mulţi de pe urma prostituţiei. Tot în zonele pe care le controlează, controlează distibuţia de droguri”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte susţin că în prezent „suntem în situaţia nedreptăţii făcute instituţiilor de forţă în diverse împrejurări, în evenimentele din 10 august”.

„Datorită acestui lucru, instituţiile de forţă sunt extrem de reţinute. Instituţiile de forţă trebuie să fie mai active ca oricând să nu lase clanurile să pună stăpânire pe teritorii.

Parte din ei s-au retras din Occident. Pandemia a făcut ca autorităţile din toate statele să fie mult mai exigente, ceea ce i-a făcut pe mulţi să se retragă în România. Aici vor să facă ce ştiu mai bine, să încalce legea.

În momentul de faţă, instituţiile statului îmi par timorate de pe urma unor acuzaţii exagerate care au fost făcute la adresa lor în alte împrejurări. Dacă vreţi să vedeţi cum acţionează forţele de ordine, daţi pe Euronews şi vedeţi cum acţionează forţele de ordine în Europa. Nu poţi să îi ceri jandarmului să aştepte să fie lovit ca să reacţioneze”, a avertizat Traian Băsescu.

Europarlamentarul a afirmat că „forţele de ordine trebuie să reacţioneze proporţional cu gravitatea faptelor clanurilor”

„Aceste clanuri pot mult mai mult. Să nu vă mire că o să avem mult mai multe tâlhării pe trotuar. Femei cărora li se smulge portofelul după ce au ieşit de la bancă, să nu vă mire că o aveam mai multe spargeri. Acţiunea forţelor de ordine trebuie să fie proporţională cu fapta antisocială comisă.

Lăsăm ţara pe mâna clanurilor”, a spus Traian Băsescu.

Un bărbat a fost împuşcat într-o frizerie din Sectorul 1


loading...
Partenerii noștri