Traian Băsescu, despre Nicuşor Dan: Pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut 3 ani de închisoare

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, legat de înregistrarea cu Nicușor Dan, că într-un caz similar nepotul său a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru promisiune de trafic de influență.

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 14:03
Traian Băsescu, despre Nicuşor Dan: Pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut 3 ani de închisoare

Traian Băsescu, autorul poreclei „Plicușor Ban”, a fost întrebat într-o conferință de presă la sediul PMP ce anume l-a făcut să-l numească așa pe Nicușor Dan. „Circulă faptul că de multe ori utilizeaza procesele ca sa mai faca un ban pentru fundatia aia”, a spus fostul președinte.

Legat de înregistrarea în care Nicușor Dan intervine la Primăria Sectorului 4 pentru un om de afaceri, Traian Băsescu a declarat: „Eu va spun un lucru simplu. Pentru o astfel de inregistrare, nepotul meu a facut 3 ani de inchisoare. Pentru promisiune de trafic de infleunta. Aici discutam de trafic de influenta direct. Deci asta e parerea mea”.

„Nu-mi doresc sa i se intample ceva, nici nu ar trebui sa i se intample in timpul campaniei”, a mai spus Traian Băsescu despre Nicușor Dan.

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv, pe 6 februarie 2018, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denunţător în cauză), 500.000 de euro pentru respingerea arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT. Dragoş Băsescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în cauza respectivă, dar şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

Nicuşor Dan, despre scandalul privind traficul de influenţă: „Este o campanie murdară, înseamnă că am atins caracatiţa din primărie” 

„În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o suma atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia că soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioada de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului”, se arată în rechizitoriul procurorilor.