Traian Băsescu dezminte zvonul retragerii de la alegeri: „Nu sunt geambaș de voturi. Nu mă retrag”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, candidat la Primăria Capitalei, a declarat că retragerea sa din cursă pentru a-i face loc lui Nicușor Dan este exclusă.

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 20:22
Traian Băsescu dezminte zvonul retragerii de la alegeri: „Nu sunt geambaș de voturi. Nu mă retrag”

Întrebat dacă bucureștenii vor putea avea la final de campanie un nou episod precum cel cu retragerea din cursă a unui candidat pentru a i se face loc altuia, așa cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2004, fostul președinte a spus că „Nu sunt geambaș de voturi”.

„Nu sunt geambaș de voturi. Eu de când sunt în politică am luptat pentru fiecare vot, iar acum lupt pentru voturi pentru că, politic, alianța PNL – USR ne-a împins la o candidatură individuală. Ne-au scos din alianță cu o săptămână înainte de depunerea listelor. Deci, rețineți, nu sunt geambaș de voturi: nici nu cumpăr, nici nu vând voturi. Cum să mă retrag?”, a spus Băsescu, conform Mediafax.

Traian Băsescu a mai spus că nici scenariul în care Nicușor Dan s-ar retrage nu este posibil.

Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2004

În anul 2004, Theodor Stolojan s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale cu scurt timp înainte și i-a făcut loc lui Traian Băsescu. Fostul șef de stat fusese propus inițial pentru poziția de premier din partea Alianței DA, PNL-PD.

La acea vreme, Stolojan a dat vina pe niște probleme de sănătate. Și-a anunțat retragerea într-o sâmbătă seara, în cadrul unei conferințe de presă extraordinară. Tot atunci Traian Băsescu a început să plângă, adresându-i-se liderului PNL cu apelativul „Dragă Stolo”.

Traian Băsescu, DEZLĂNŢUIT la adresa contracandidaţilor săi. „Gabriela Firea e un eşec total. Nicuşor Dan e un laş”