Traian Băsescu, DEZLĂNŢUIT la adresa contracandidaţilor săi. „Gabriela Firea e un eşec total. Nicuşor Dan e un laş”

Traian Băsescu i-a criticat în termeni duri pe principalii săi candidaţi la postul de primar general. Fostul preşedinte i-a catalogat pe Gabriela Firea şi pe Nicuşor Dan drept "laşi" pe motiv că nu acceptă participare la dezbateri politice. Cât despre edilul Capitalei, Băsescu a spus că Gabriela Firea este "un eşec total", pe motiv că nu a finalizat niciun proiect pentru Bucureşti.

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 13:31
Traian Băsescu, DEZLĂNŢUIT la adresa contracandidaţilor săi. „Gabriela Firea e un eşec total. Nicuşor Dan e un laş”

„Nu doar Gabriela Firea este lașă, la fel de laş este şi Nicuşor Dan, întoarce spatele la luptele politice. Deci şi unul, şi altul sunt laşi. Înşală bucureştenii prin refuzul de a participa la dezbateri, înşală electoratul din Bucureşti care se pregăteşte să cadă într-o capcană electorală și să dea un vot politic, nu celui care poate schimba Bucureştiul”, a declarat Traian Băsescu sâmbătă, într-o conferință de presă de prezentare a programului pe care îl propune pentru Capitală, întrebat de ce refuză actualul primar general, Gabriela Firea, să aibă o dezbatere cu el sau cu Nicuşor Dan, conform Libertatea.

Fostul preşedinte, care candidează la postul de primar general al Capitalei, a ironizat-o pe Gabriela Firea despre care a spus că „s-a pozat lângă un WC public și a spus că e fundație”, referindu-se la spitalul metropolitan ce urmează să fie construit în zona Pipera.

„Gabriela Firea a fost un eșec total, a făcut din Primăria Capitalei un cumpărător de diverse, iar pe Nicușor Dan, eu l-am girat un timp, dar acum că văd că e și laș, nu-l mai girez deloc. Dacă mi-ar fi fost un mandat viceprimar, ar fi fost un bun primar după un mandat cu mine”, a mai spus Băsescu, conform sursei citate.

Întrebat despre posibilitatea de a se retrage din cursă în favoarea lui Nicuşor Dan, Băsescu a spus că nu face acest lucru pentru că nu este „geambaş de voturi”.

„Nu sunt geambaş de voturi. Nu sunt geambaş de voturi, nici nu cumpăr, nici nu vând voturi. Cum să mă retrag? Eu de când sunt în politică am luptat pentru fiecare vot. Acum candidez pentru că Alianţa PNL şi USR-PLUS ne-au impins la o candidatură individuală”, a spus Băsescu, citat de Libertatea.

Ar face PMP alianță cu PNL după alegerile parlamentare? Traian Băsescu: „Nu mai cred în acest rebut politic numit Ludovic Orban”

Traian Băsescu nu a ratat ocazia de a critica Guvernul PNL pe care l-a acuzat că nu a ştiut să gestioneze corect problema începerii şcolilor.

„Cât credeți că mai pot crede eu în acest rebut politic care se numește Ludovic Orban, când ne-a pus într-o situație incredibilă? Cu o săptămână înainte de expirarea dreptului de a depune listele, ne-au spus că ei merg singuri cu USR. Cum să cred că Orban va mai vrea o alianță? Nu-l crede nimeni pe acest gogoșar incompetent care a ajuns și prim-ministru al României”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu: „Dacă Tătaru o dă afară, o angajez pe Codruţa Filip la cabinetul meu”