Traian Băsescu: „S-a ridicat starea de urgenţă, cu rezultate falsificate datorită numărului mic de testări”

Traian Băsescu l-a acuzat, miercuri, la România TV, pe Klaus Iohannis că a ridicat starea de urgenţă "cu rezultate falsificate datorită numărului mic de testări". De asemenea, europarlamentarul susţine că guvernanţii "n-au avut nimic în cap" în momentul în care au introdus starea de alertă. 

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 17:45
Traian Băsescu: „S-a ridicat starea de urgenţă, cu rezultate falsificate datorită numărului mic de testări”

În interviul acordat jurnalistului Victor Ciutacu în emisiunea „Punctul Culminant”, Traian Băsescu a recunoscut că „nu putem contesta că lucrurile au evoluat destul de neplăcut” privind epidemia de coronavirus.

„După ce s-a ridicat starea de urgenţă, cu rezultate falsificate datorită numărului mic de testări, lucrurile au scăpat de sub control din două motive. Primul motiv: atunci când au introdus starea de alertă n-au avut nimic în cap, dar fără să ştie ce au de făcut în paşii următori.

Culminăm cu cea mai hazlie problemă pe care şi-a creat-o Guvernul, comunicată prin ministrul Sănătăţii, că trebuie să facă anchetă epidemiologică pentru cei circa 4.000 de oameni care au ieşit din spitale şi din izolare în această perioadă când n-a avut lege. Cine v-a oprit să faceţi ancheta epidemiologică imediat ce omul a ieşit din spital?”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte i-a acuzat pe guvernanţi de lipsă de planificare şi de viziune

„Suntem în faţa unei pandemii fără precedent”, a afirmat Băsescu.

Băsescu: Trebuia să existe o hartă a focarelor înainte de ridicarea stării de urgenţă

„Era singura soluţie şi trebuia abordată înainte de ridicarea stării de urgenţă. Trebuia să existe o hartă a focarelor la nivel naţional. Au ridicat starea de urgenţă îninate de a avea harta focarelor de infecţie

N-aş fi ridicat starea de urgenţă până la mijlocul lunii iunie în aşa fel încât să testez toate suprafaţa ţării”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Cvartetul fără coarde nu are nimic în cap”

„Cvartetul fără coarde care nu are nimic în cap din punct de vedere al strategiei.  Orban, Tătaru, Arafat şi ministrul Interne sunt un cvartet fără coarde. N-au la ce cânta. Nu niciun proiect coerent

Avem o populaţie care nu este educată să se autoapere. Nu puteţi să-mi spuneţi că a merge în grupuri mari în discoteci fără mască, fără nicio măsură de prevedere e un semn de inteligenţă naţională”, a precizat Traian Băsescu.

Iohannis, apel către români după un nou record de cazuri de COVID: Nicio lege nu opreşte un virus! E nevoie de contribuţia tuturor”