Traian Băsescu, după ce Turcia a dat drumul la mii de refugiaţi către Europa. „Va fi prăpăd la graniţele României”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că ţara noastră nu va putea gestiona valul de migranţi, după ce Turcia a decis să dea drumul refugiaţilor sirieni spre Europa. Europarlamentarul susţine că Europa "nu este pregătită să facă faţă unui astfel de val de migraţie".

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 18:25
Traian Băsescu, după ce Turcia a dat drumul la mii de refugiaţi către Europa. „Va fi prăpăd la graniţele României”

Invitat în studioul România TV, Traian Băsescu a vorbit de noua ameninţare care ar putea afecta şi România.

„Preşedintele Turciei a decis să dea drumul sirienilor din taberele Turciei spre Europa. 13.000 spun observatorii ONU. Cifra comunicată de guvernul turc este 73.800. Va fi prăpăd la graniţele României”, a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

Fostul preşedinte a amintit că în taberele de refugiaţi sunt 3,6 milioane de migranţi din Siria, Iran, Afganistan.

„Dacă Erdogan să drumul la aceşti oameni şi le spune să îşi caute viitorul în Europa, Europa nu este pregătită să facă faţă unui astfel de val de migraţie. (…) Acest om generază un dezastru al migraţiei în Europa dacă cifrele pe care le anunţă sunt adevărate”, a spus europarlamentarul PMP.

Traian Băsescu susţine că, în această situaţie, România nu va putea să rămână în afara obligaţiilor de a primi migranţi. De asemenea, fostul preşedinte a reafirmat că se declară „un adversar al ideii de a primi migranţi ilegali”.

Citeşte şi: Turcia a dat drumul la refugiaţilor către Europa. Erdogan trimite migranţii cu autubuzele, primele transporturi sunt deja pe drum VIDEO


loading...
Partenerii noștri