Traian Băsescu, despre Ilie Năstase: Ce a fost şi ce a ajuns, săracul! Cum îşi justifică gestul fostul tenisman

Traian Băsescu a declarat marţi seară că este cuprins de repulsie după gestul lui Ilie Năstase, care a fost filmat aruncând cafea pe unul dintre corturile electorale ale PMP. Ilie Năstase spune că putea fi cortul oricui.

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 18:48
Traian Băsescu, despre Ilie Năstase: Ce a fost şi ce a ajuns, săracul! Cum îşi justifică gestul fostul tenisman

UPDATE Fostul tenisman Ilie Năstase, candidat UNPR la europarlamentare, a scris, marţi seară, pe Facebook, că s-a nimerit să fie un cort electoral al lui Traian Băsescu cel pe care a aruncat cafea, dar putea să fie al oricărui alt lider politic.

”Mă bucur că am oameni care m-au jignit în presă şi pe Facebook pentru cortul Băsescu, precum şi oameni care au fost ceva mai indulgenţi (ca să nu spun că au apreciat). Povestea corturilor electorale e simplă – hai să fim cu toţii sinceri – mă refer la politicieni: câte semnături aţi strâns în corturi? De ce erau majoritatea închise? Mascau cumva publicitatea electorală în cele mai bune zone pentru panotajul publicitar? Dacă erau pentru strâns semnături, de ce nu s-au demontat după ce aţi depus listele la BEC? De ce stau pe trotuare, că oamenii să fie obligaţi să iasă în carosabil, că nu mai e loc pentru trafic pietonal? S-a nimerit să fie Băsescu; putea să fie Cioloş, sau Ponta, sau Dragnea, sau Tăriceanu, sau oricine…”, a scris Ilie Năstase, marţi seară, pe Facebook.

El  a afirmat că de la fiecare dintre cei care i-au comentat gestul a învăţat câte ceva.

______

Traian Băsescu a declarat marţi seară că este cuprins de repulsie după gestul lui Ilie Năstase, care a fost filmat aruncând cafea pe unul dintre corturile electorale ale PMP. 

”Mi-e dificil să comentez şi nu vreau să jignesc public, dar vă puteţi imagina ce poţi gândi despre un asemenea om. Dumnezeu cu el!”, a spus marţi seară, la B1TV, Traian Băsescu, comentând gestul lui Ilie Năstase care a aruncat cafea pe un afiş electoral al PMP.

Băsescu a adăugat că ”din repulsie” nu vrea să discute.

”E contradicţia asta: ce a fost şi ce a ajuns, săracul”, a mai declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a adăugat că este cel mai scăzut nivel al camoaniei electorale din 1990 încoace.

”Nivelul campaniei este cel mai scăzut pe care l-am văzut din 1990 încoace. Patriotism lătrat, deşanţat. Patriotismul se poartă în suflet, ca dragostea de mamă, nu se latră. Naţionalism ieftin”, a mai spus candidatul PMP la alegerile pentru Parlamentul European.

Ilie Nastase a fost filmat in timp ce arunca un pahar de cafea pe un cort cu mesaj politic, care apartinea lui Traian Basescu. Urmare a apariţiei înregistrării, preşedintele PMP Bucureşti Cristian Petrescu a depus la BEC o sesizare în legătură cu faptul că Ilie Năstase a aruncat cu cafea într-un afiş cu Traian Băsescu, cerând sancţionarea acestuia, potrivit legii, cu amendă între 1.000 şi 2.500 lei pentru deteriorarea materialelor electorale.

Citește și: Ilie Năstase a vandalizat un cort cu mesaj politic al lui Traian Băsescu. Prima reacţie a fostului sportiv. PMP l-a reclamat la BEC