Traian Băsescu explică telefonul dat lui Daniel Chiţoiu. Vezi ce spune despre Radu Gheţea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o emisiune televizată, că a discutat cu ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, pentru a se asigura că Radu Gheţea nu va fi schimbat din fruntea CEC Bank din raţiuni politice.

RomaniaTV.net
20 nov. 2013, 20:11
Traian Băsescu explică telefonul dat lui Daniel Chiţoiu. Vezi ce spune despre Radu Gheţea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la B1 TV, că Radu Gheţea nu i-a cerut ajutorul pentru a nu fi destituit.

„E o minciuna ca m-a sunat Ghetea. Eu am vorbit cu ministrul Daniel Chiţoiu la 40 de zile după ce se acordase creditul. L-am rugat sa nu-l schimbe pe Ghetea, e un banchet de valoare, cu omul asta si cu BNR am pregatit celebrul Acord de la Viena, unde s-a convenit cu toata bancile care opereaza in Romania sa nu repatrieze bani de pe piata romanesca. Este o copilarie sa spui cum si-a permis presedintele sa sune pentru Ghetea. I-am spus lui Chiţoiu «atentie cu Ghetea, sa nu-l schimbi cu un politruc de-al vostru». Am facut o discutie cu ministrul de Finante sa nu punem sub semnul intrebarii CEC-ul, sa nu facem o schimbare politica”, a spus Băsescu.

„Tot scandalul cu telefonul dat lui Chitoiu mi-a produs un prejudiciu major, lumea zice ca eu nu am bani sa-mi iau o casa si CEC i-a dat credit fiicei presedintelui. Dacă aş fi considerat ca merită, nu m-aş fi opus schimbării lui Gheţea”, a punctat Traian Băsescu.