Traian Băsescu: „Trebuie instaurată starea de urgenţă, care e singura care poate limita drepturile fundamentale”

Traian Băsescu a comentat la #RomaniTV# creşterea gradului epidemiei de coronavirus la cel de pandemie.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 17:01
Traian Băsescu: „Trebuie instaurată starea de urgenţă, care e singura care poate limita drepturile fundamentale”

Traian Băsescu a intrat în direct, telefonic, la România TV, pentru a comenta declararea pandemiei. Fostul preşedinte a fost primul care, încă din urmă cu două săptămâni, avertizase asupra necesităţii declarării stării de urgenţă.

„Nu schimbă nimic. Eu aş atenţiona asupra unui lucru. Tergiversarea instituirii unui guvern cu deplină forţă de exerciţiu este un impediment. Autoritatea nu se poate derula în baza unor înţelegeri. Dacă vă uitaţi ce fac comandamentele astea, ele scot procese verbale şi alte acte improvizate, care pot avea urmări grave. Trebuie instaurată starea de urgenţă, care e singura care poate limita drepturile fundamentale. Se lasă la latitudinea administraţiei limitarea drepturilor fundamentale. Pe procese verbale, semnate de Arafat sau Vela, sau chiar interimarul Orban, nu merge. Nu avem spaţii de carantină, iar la frontiere am început să facem târguri: ai venit din Italia, dar nu avem locuri, aşa că îţi punem o maşină la dispoziţie, să te ducă la tine în judeţ”, a declarat Băsescu.

Citeşte şi: Alertă la o şcoală din Bucureşti! Fiica unei femei confirmate pozitiv cu coronavirus a mers până marţi la cursuri