Traian Băsescu îi cere lui Florin Cîţu să mai remanieze un ministru. „E intolerabil. Trebuie să-l urmeze pe Voiculescu”

Traian Băsescu susţine că atacul lansat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la adresa premierului Florin Cîţu este unul "mizerabil", motiv pentru care trebuie demis. Declaraţia fostului preşedinte vine în contextul în care Drulă a afirmat despre Cîţu că este un "zombie politic".

19 apr. 2021, 11:24
Traian Băsescu îi cere lui Florin Cîţu să mai remanieze un ministru. „E intolerabil. Trebuie să-l urmeze pe Voiculescu”

Traian Băsescu îi cere lui Florin Cîţu să mai remanieze un ministru. Fostul preşedinte l-a criticat în termeni duri pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pe care premierul Florin Cîţu ar trebui să-l demită.

„Domnul ministru al Transporturilor are o singură problemă: nu a citit Constituţia. Orice se discută instituţional în orice situaţie, iar această situaţie are rezolvare în Constituţie. Florin Cîţu a acţionat instituţional. Preşedintele a dat curs propunerii de remaniere, considerând că e îndreptăţită.

Când ai premierul şi preşedinte care amândoi sunt de acord cu remanierea unui ministru, este greu să vii pe urmă cu discursuri de genul acestui domn de la Transporturi care pur şi simplu îl umileşte pe premier. Aşa ceva este intolerabil. Cîţu ar face bine să pună repede mâna pe Constituţie şi să aplice art. 85, alin. (2). Puterea decizională supremă în Guvern este a premierului. Ce a făcut domnul Drulă este un atac mizerabil la adresa premierului. A jurat să respecte Constituţia, dar nu respectă art. 85 alin. (2). Deci cred că Drulă trebuie să-l urmeze pe Voiculescu”, a declarat Băsescu, la B1 TV, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu nu crede într-o confruntare între Dacian Cioloş şi Diana Şoşoacă la prezidenţiale. „Îl văd preşedinte pe Emil Boc”

Nu este prima oară când fostul preşedinte Traian Băsescu îl atacă pe Cătălin Drulă, pe care l-a catalogat drept „ministrul Bulă”.

„Nu cred că avem o problemă de rezistență a coaliției. În mediocritate se pot zbate foarte mult timp de acum înainte. Nu cred că e o problema de rupere a coaliției încă un an de acum înainte. Ruperea coaliției poate prin începutul anului 4 de mandat.

Ministrul Transporturilor este de departe o bulă cu aer. Pot să-i spun ministrul BULĂ de astăzi dacă el a ajuns la concluzia că nu ne trebuie metrou între oraș și Otopeni. Avem nevoie de această linie. Cred că acesta e primul ministru care trebuie să plece.

Voiculescu e un om care va fi foarte bun să îmbălsămeze Ministerul Sănătății, dar nu să-l reformeze. Aici ne trebuie un ministru cu curaj care să spună românilor adevărul. Spitalele trebuiesc reformate în fundații sau societăți comerciale ale statului. Schimbarea de statut e absolut necesară”, a afirmat Traian Băsescu, conform Realitatea.net.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre un posibil război în Ucraina: „Majoritatea rezerviştilor noştri sunt plecaţi la muncă în Spania, Italia. Trebuie să ne refacem capacitatea de a-i aduce sub arme”