Traian Băsescu, intervenţie în Parlamentul European: „Dreptul la viaţă”

Fostul preşedinte al României a atras atenţia în Parlamentul European că şi alte boli grave sunt imoportante în această perioadă, în care toată atenţia cade pe pandemia de coronavirus

RomaniaTV.net
19 ian. 2021, 13:24
Traian Băsescu, intervenţie în Parlamentul European: „Dreptul la viaţă”

Traian Băsescu a avut o intervenţie în Parlament legată de noul coronavirus, dar şi de celelalte boli grave care .
„Dreptul la viaţă”
Realizarea în timp scurt a vaccinului COVID – 19 a însemnat un efort de cercetare şi financiar fără precedent, care a unit guvernele şi comunitatea ştiinţifică din toată lumea şi în care Uniunea Europeană a avut un rol determinant. Ne-a trebuit o pandemie ca să aflăm cât de puternică şi eficientă este Uniunea Europeană atunci când este unită.
După acest succes care a dovedit ce putem atunci când suntem uniţi şi vrem cu adevărat, îmi permit să trag un semnal de alarmă.
Cauzele cele mai frecvente ale deceselor în Europa sunt cancerul, bolile cardiovasculare, bolile cronice de rinichi și ficat, diabetul dar și bolile mintale și dependența de droguri.
Toate aceste maladii sunt la fel de ameninţătoare şi seceră anual cel puţin la fel de multe vieţi precum SARS COV – 2. Acţiunea pentru combaterea acestor boli este o urgentă.

Este esenţială digitalizarea, modernizarea infrastructurii, protecţia mediului, dar prioritar UE trebuie să asigure fondurile necesare pentru cercetare în vederea prevenirii și tratării acestor boli. Înainte de orice, trebuie să asigurăm tuturor cetăţenilor noştri DREPTUL LA VIAŢĂ.

PS – pentru cârcotaşii care vor spune că sala era goală, vă informez că în plen au acces doar comisarii şi parlamentarii care sunt înscrişi la cuvânt, ceilalţi urmărind dezbaterea pe televizoarele din birouri.”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Intervenţia scrisă şi video din Parlamentul European – 19.01.2021"Dreptul la viaţă"Realizarea în timp scurt a…

Posted by Traian Băsescu on Tuesday, January 19, 2021

Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat și el sâmbătă la Spitalul Militar din București. Acesta a putut să se imunizeze în etapa a doua pentru că are peste 65 de ani, dar și pentru că este fost șef al statului și în prezent europarlamentar, deci deservește un serviciu esențial în stat.

În imaginile postate pe pagina de Facebook a Spitalului Militar din București, Traian Băsescu zâmbește alături de cadrele medicale la o poză de grup, dar și în timpul vaccinării.

Traian Băsescu după vaccinare: „I-am cerut fotografului să nu-mi fotoşopeze muşchii”