Traian Băsescu: „Iohannis n-ar trebui să acopere prostiile Guvernului. Eu le-aş fi dat o palmă peste ceafă”

Traian Băsescu este de părere că şeful statului greşeşte lansând atac după atac la adresa opoziţiei, acuzând-o că a declanşat criza sanitară din România. Într-o intervenţie în emisiunea Punctul culminant de la România TV, Traian Băsescu a spus că asingurul vinovat pentru situaţia în care se află în prezent România este Guvernul Orban.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 18:32
Traian Băsescu: „Iohannis n-ar trebui să acopere prostiile Guvernului. Eu le-aş fi dat o palmă peste ceafă”

Băsescu spune că dacă ar fi fost în locul lui Iohannis le-ar fi ”dat una peste ceafă” miniștrilor, dar și premierului.

Îmi e greu să îl înțeleg. Nu e rolul lui să fie pavăză pentru toate prostiile făcute de Guvern și nu e șeful Guvernului. Eu nu am ezitat să dau o palmă peste ceafă când era Boc premier. Desigur, aveam o mai mare plăcere când era Ponta. Reacția președintelui nu a fost cea potrivită. Eu le dădeam una peste ceafă cel puțin de la ministrul de Interne în jos, dacă nu cumva și premierului”, a declarat Traian Băsescu în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Klaus Iohannis i-a acuzat în mai multe rânduri pe social-democraţi că au declanşat criza sanitară din România, „pentru ca la sfârşit să vină şi să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate”. 

PSD-ul a acţionat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Cu un cinism pe care l-am criticat şi ieri, un cinism au tras de timp, au distrus parte din legislaţie, au tras de timp ca să nu apară noua legislaţie„, a spus Klaus Iohannis.

Citeste si Tăriceanu, după acuzaţiile lui Iohannis la adresa PSD: Mi se pare nefirească ieşirea preşedintelui