Traian Băsescu l-a decorat pe deputatul Aurel Vainer cu Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Ofiţer

Publicat: Miercuri, 04 Decembrie 2013 19:30 // Actualizat: Miercuri, 04 Decembrie 2013 19:30 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Ofiţer deputatului Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, informează Agerpres.

Foto: presidency.ro

De asemenea, prin decretul semnat miercuri de preşedintele Traian Băsescu sunt decoraţi şi Viatcheslav Moshe Kantor, preşedintele Congresului European Evreiesc şi Baruch Tercatin, scriitor şi jurnalist.

"Astfel, în semn de apreciere pentru înalta ţinută morală şi profesională de care au dat dovadă de-a lungul întregii lor cariere, pentru contribuţia determinantă pe care au avut-o în conservarea moştenirii iudaice şi în îmbunătăţirea dialogului interreligios, precum şi pentru consolidarea legăturilor româno-israeliene şi promovarea imaginii României în lume, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» - în grad de Ofiţer domnului dr. Aurel Vainer, deputat, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Ordinul Naţional «Pentru Merit» - în grad de Mare Cruce domnului Viatcheslav Moshe Kantor, preşedinte al Congresului European Evreiesc şi Ordinul «Meritul Cultural» - în grad de Comandor, Categoria F - «Promovarea culturii», domnului inginer Baruch Tercatin, scriitor şi jurnalist", se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Decorarea a fost făcută la propunerea secretarului de stat pentru Culte din cadrul Ministerului Culturii, Victor Opaschi, menţionează sursa citată.

Tot miercuri, şeful statului a semnat un decret de decorare a profesorului universitar dr. Ion Toboşaru, acestuia fiindu-i conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" - în grad de Ofiţer, "în semn de apreciere deosebită pentru întreaga sa activitate de cercetare şi de cadru didactic, fiind un model pentru tânăra generaţie".

De asemenea, printr-un alt decret, Georgeta-Ana Andreescu a fost decorată cu Ordinul "Meritul Cultural" - în grad de Cavaler, Categoria F - "Promovarea culturii", "în semn de apreciere deosebită pentru întreaga sa activitate de promovare a culturii române, în calitate de cercetător şi traducător".

Aceste decorări au fost făcute la propunerea ministrului Culturii, Daniel Barbu.

VEZI SI:

Preşedintele Traian Băsescu a decorat Corul "Madrigal" şi membri ai acestuialoading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H