Traian Băsescu: „La cei care ne conduc trebuie să ne uităm ca la nişte dobitoci şi analfabeţi”

Fostul preşedinte şi candidat la Primăria Bucureşti Traian Băsescu a intervenit vineri seară la România TV pentru a discuta despre criza economică ce traversează România şi despre jocurile făcute de guvern în timpul pandemiei.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 16:38
Traian Băsescu: „La cei care ne conduc trebuie să ne uităm ca la nişte dobitoci şi analfabeţi”

„La criza ne uitam cu oarecare groaza, dar la cei care ne conduc, trebuie sa ne uitam ca la niste dobitoci si analfabeti. Daca luati inregistrarile veti vedea ca am sustinut mereu ca trebuie luate masuri inclusiv de carantina, dar cu respectarea drepturilor fundamentale. Este un tratat pe care Romania l-a semnat in 2005. Judecatorii au citit tratatul, dar cei care ne conduc nu l-au citigt. El este deasupra vointei lui Arafat si a nepriceperii lui Orban.

Vuieste lumea ca ne-a trecut Belgia pe lista rosie si nu putem merge in Belgia. Putem merge, ni se face testul, stam izolati pana a doua zi, cand vine rezultatul si apoi esti liber, daca e negativ.

Asta inseamna carantina cu respectarea drepturilor, nu ce fac tălâmbii noştri. Asta înseamnă respectarea drepturilor omului si a tratatelor internaţionale, nu ce se intampla la noi, tara condusa de niste babuini.”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a comentat şi anunţul Ungariei conform căruia ar urma să îşi închidă graniţele pentru străini.

„Priviti deciziile de la Budapesta ca pe ale unuia care nu are nici o treaba cu Europa. El a fost criticat si la inceputul pandemiei, el a inchis tara si gata. Ungaria nu mai trebuie privita ca o tara care respecta regulile UE, cu un conducator care este un paria la nivelul UE. O spun chiar daca eu ma inteleg bine cu Viktor Orban, dar nu pot sa fiu de acord cu ce face. Cred ca deocamdata e un balon de incercare, ca sa vada daca ii da vreuna dupa ceafa Bruxellesul si sigur o sa-i dea.”, a adăugat candidatul PMP la Primăria Capitalei.