TRAIAN BĂSESCU, lacrimi, râsete şi glume la Cotroceni: Macoveismul e forma PROSTEASCĂ a băsismului VIDEO

Traian Băsescu a oferit, luni seara, ultima recepţie de 1 decembrie de la Cotroceni, în calitate de gazdă. Şeful statului a avut sute de invitaţi la palat, printre care şi Elena Udrea, dar şi unul surpriză: vicepremierul Liviu Dragnea, alături de care a și plecat. Marii absenţi au fost Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care şi-a trimis totuşi apropiaţii liberali la recepţie. După un discurs cu ochii înlăcrimaţi, Băsescu s-a întreţinut cu invitaţii, făcând glume şi încercând definiţia băsismului şi macoveismului. 

02 dec. 2014, 08:32

Liviu Dragnea a fost personajul-surpriză de la Cotroceni. După ce s-au întreţinut şi au râs, vicepremierul l-a aşteptat cuminte pe preşedinte, lângă uşa pe care Băsescu trebuia să părăsească petrecerea.

„Să ştii că s-ar putea să-ţi pară rău că nu ai fost la timpul potrivit băsist. Să ai grijă!”, i-a spus Băsescu lui Dragnea, smulgându-i un râs larg.

Şeful statului a făcut şi poze cu Dragnea şi nu s-a sfiit să facă glume pe seama acestuia. 

„Hai să facem… dar unde-i? A plecat Liviu? Nu. Vino încoace, să te dea afară din partid. Puneţi-o pe toate reţelele!”, a spus Băsescu, despre poza făcută cu vicepremierul.

Întâlnire la Cotroceni între Traian Băsescu şi Liviu Dragnea

Şeful lui Dragnea de la Guvern, premierul Ponta, nu a participat la recepţie. Un alt absent de la Cotroceni a fost Klaus Iohannis. El şi-a trimis însă la petrecere apropiaţii, foştii oameni ai lui Băsescu. Vasile Blaga, Ludovic Orban, Cătălin Predoiu sau Mihai Răzvan Ungureanu au fost invitaţi de onoare la Cotroceni.

Nici Elena Udrea nu a lipsit de la ultimul eveniment organizat de preşedintele în funcţie.

Şeful statului a glumit şi despre băsism la Cotroceni cu o jurnalistă apropiată lui, Andreea Pora:

„E băsistă, domnul preşedinte, e băsistă!” 

Andreea Pora: „Sunt băsistă. Da, aşa e.”
Traian Băsescu: „Îţi spun eu, e mai rău, e macoveistă. E mai rău decât să fii băsistă.”
Andreea Pora: „E forma radicală a băsismului.”
Traian Băsescu: „Nu, e forma prostească a băsismului. Da, forma teoretică extremistă, cu care nu ai ce să faci.”

Traian Băsescu: Pe 16 noiembrie românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii

Înainte de a se întreţine cu invitaţii, Traian Băsescu a susţinut un discurs. Spre finalul speech-ului, şeful statului a avut ochii în lacrimi. Acesta a vorbit despre votul din 16 noiembrie, spunând că românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile şi că elitele nu vor rezista niciodată în fruntea naţiunii dacă nu vor fi măcar cu un pas înaintea acestora.