Traian Băsescu: MACOVEI îşi va anunţa candidatura ca INDEPENDENT. Nu ne-am împăcat, e lipsită de caracter

Traian Băsescu a declarat, marţi, că ştia de multă vreme că Monica Macovei îşi va anunţa candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale. Şeful statului a arătat însă că un independent nu are şanse în România să câştige fotoliul de la Cotroceni. Pe de altă parte, Băsescu a acuzat-o pe Macovei că este "lipsită de caracter" şi că a făcut "compromisuri mari" în PDL pentru a obţine un post de europarlamentar.

05 aug. 2014, 14:36
Traian Băsescu: MACOVEI îşi va anunţa candidatura ca INDEPENDENT. Nu ne-am împăcat, e lipsită de caracter

Traian Băsescu a declarat, la B1TV, că nu este nici o surpriză candidatura independentă a Monicăi Macovei.

„Ştiam că şi-o va anunţa. (…) Dar nu cred ca în România cineva poate ieşi preşedinte ca independent. Un om care vrea sa câştige nu poate să vină cu un bagaj de 3-4 compromisuri făcute în ultimile luni„, a spus şeful statului.

Băsescu a atacat-o dur pe Monica Macovei, arătând că nu are cum să se „împace cu ea” după ce aceasta l-a criticat că l-a trădat pe Daniel Morar. 

„Intră la cei lipsiti de caracter. Nu poţi sa fii atât de demagog încât să mă acuzi de ceva ce tu ştii că e scris de un ministru al Justitiei. Mi-a arătat carierism. A fost în stare de profunde compromisuri in interiorul PDL pe a-şi asigura portofoliul de europarlamentar. Acum are asigurată pensia de 4.000 de euro si vrea să vină la prezidenţiale să ne jucăm”, a atacat Băsescu.

CITEŞTE ŞI Planurile MONICĂI MACOVEI pentru PREZIDENŢIALE după ce a fost refuzată de PDL

Şeful statului a arătat că nu i se pare „corect procesul acesta de rupere a voturilor”.

Nu pot sa o sprijin, deşi ar avea toate datele să fie un candidat bun. Dar nu am cum să renunţ la a-l mai susţine pe Cristian Diaconescu. Probabil îl va afecta pe Cristi Diaconescu, vine exact pe electoratul meu”, a arătat Băsescu.

Declaraţiile lui Traian Băsescu vin în contextul în care marţi seara este aşteptat un anunţ al Monicăi Macovei.

„Monica Macovei va lansa un mesaj video, astăzi, la ora 20.00, pe site-ul www.macoveipresedinte.ro. Monica Macovei va susține miercuri, 6 august 2014, o conferință de presă, în sala „George Enescu”, Hotel Athénée Palace Hilton, începând cu ora 14:00″, este mesajul postat pe contul personal de Facebook.