Traian Băsescu, mesaj îngrijorător pentru pensionari. „Creşterea pensiilor cu 40 la sută este o aberaţie”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că mărirea pensiilor cu 40 la sută este o "aberaţie", iar această majorare nu este posibilă în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Europarlamentarul susţine că ar fi "dezastru" dacă Guvernul s-a împrumuta pentru a plăti pensiile majorate, în loc să obţină credite pentru relansarea economiei.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 18:14
Traian Băsescu, mesaj îngrijorător pentru pensionari. „Creşterea pensiilor cu 40 la sută este o aberaţie”

Traian Băsescu susţine că nu este posibilă creşterea pensiilor cu 40 la sută de la 1 septembrie.

„Creşterea pensiilor cu 40 la sută este o aberaţie. În actuala stiauţie nu este posibil. Trebuie să înceteze minciuna că se poate aplica legea, aşa cum spune doamna care susţine că vorbeşte cu pensionarii. Să nu mai creeze o speranţă inutilă”, a declarat Traian Băsescu la România TV,

Fostul preşedinte a avertizat că, în lipsa de încasări la buget pe fondul suspendării activităţilor economice, includerea în buget a fondurilor necesare măririi pensiilor este „doar un deget în buget”.

„Nu ai banii, ci doar un desen în buget. Dezastrul ar fi ca Orban şi Iohannis să se ia după domna de la Muncă şi să împrumute bani pentru a plăti pensiile.

Este exclus să se poată mări pensiile cu 40 la sută. Cum va fi foarte greu să le măreşti şi cu 10 la sută”, a precizat Traian Băsescu.

Europarlamentarul susţine că ministrul Muncii trebuie să fie cinstit cu pensionarii „şi să le fi dat de la 1 ianuarie indexarea cu rata inflaţiei”.

Creştere PENSII. Violeta Alexandru, anunţ de ultimă oră pentru pensionari