Traian Băsescu: „Omul simplu nu înţelege cui dădea Sorina Pintea în cap, în timp ce violatori sunt lăsaţi în libertate”

Traian Băsescu a intrat joi în direct prin telefon la România TV, pentru a comenta atât arestarea Sorinei Pintea, cât şi problema reducerii deficitului bugetar.

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 17:02
Traian Băsescu: „Omul simplu nu înţelege cui dădea Sorina Pintea în cap, în timp ce violatori sunt lăsaţi în libertate”

Fostul preşedinte nu crede că era necesar ca Sorina Pintea să fie încătuşată şi bruscată atunci când a fost transportată în arest.

„Nu ştiu dacă o femeie bolnavă e cel mai nimerit om să fie arestat. Se ştia că e bolnavă. Se pare că începe din nou spectacolul cătuşelor, mult apreciat de unii, dar care a dus la slăbirea încrederii în justiţie. Pentru ce să o îmbrânceşti şi să o încătuşezi? Omul simplu nu înţelege cui dădea în cap Sorina Pintea, dacă nu era încătuşată, în timp ce violatori sunt lăsaţi în libertate”, este de părere Băsescu.

Referitor la anunţul guvernului Cîţu, că s-ar fi înţeles cu Comisia Europeană în privinţa planului pentru scăderea deficitului bugetar, informaţie infirmată de reprezentanţii Comisiei, Băsescu nu crede că aceasta trebuie făcută prin tăieri de salarii.

„E greu să spui că minte Comisia Europeană. Probabil ei (nr. membrii guvernului), fiind interimari, i-a primit vreun portar şi ei au crezut că au aranjat cu portarul. Treabă de interimar. Nu te primeşte factorul de decizie, evident că nu ar fi existat un comunicat al Comisiei, care să zică că nu s-au înţeles. Se dă un timp pentru o reducere treptată a deficitului, până se ajunge la sub 3%. Nu trebuie să tai, ci să gestionezi ce îţi vine în plus la bugetul de stat, astfel încât să nu fii obligat ca, în cei 2-3 ani, până ajungi la sub 3%, să o faci proporţional cu creşterea economică, astfel încât să nu tai de la populaţie”, a declarat europarlamentarul.

Citeşte şi: Ponta explică în ce condiţii ar putea fi învestit Guvernul Cîţu şi strategia Pro România: „Ce credeti ca vor face liberalii?”