Traian Băsescu, pe Facebook: „Dacă aş fi fost Preşedinte!”

Traian Băsescu critică, pe Facebook, modul în care tinerii din Republica Moldova, care au participat la marşul pentru unire, au fost primiţi, duminică, la Palatul Cotroceni. 

13 iul. 2015, 09:21
Traian Băsescu, pe Facebook: „Dacă aş fi fost Preşedinte!”

Grupul de tineri din Republica Moldova care au parcurs drumul de la Chişinău la Bucureşti au fost primiţi duminică la Palatul Cotroceni, de către reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi consilierul de stat George Vladimir Duhan.

„Dacă aș fi fost Președinte!
Duminică, în jurul orei 14.00, la București, a sosit un grup de cîteva sute de tineri din Republica Moldova. Tinerii au parcurs pe jos distanța de la Chișinău la Ungheni (120 km) pentru a aduce mesajul generației tinere de unire a Republicii Moldova cu România. Este cel mai puternic semnal dat de tinerii pro-români de peste Prut.

Dacă aș fi fost Președinte cu siguranță i-aș fi așteptat cu masa pusă, cu un spectacol de muzică populară dat în curtea palatului și le-aș fi vorbit despre nevoia de reunificare a ambelor țări.

Sunt destui care cred că unirea cu Republica Moldova ar fi o favoare pe care România ar face-o fraților de peste Prut. Profund greșit. Eu susțin categoric faptul că unirea este o necesitate strategică în mod egal și pentru România și pentru R.Moldova. Acum este un moment bun ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să-și spună apăsat dorința de UNIRE„, a scris Traian Băsescu pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Tinerii unionişti, primiţi la Palatul Cotroceni în lipsa lui Iohannis

Aproximativ o mie de tineri din Republica Moldova au ajuns, duminică, în Bucureşti, pentru a participa la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România. Aceștia au mers în marș spre Splaiul Unirii, Piața Unirii, Podul Izvor până la Palatul Cotroceni. Ei au cerut urgentarea procesului de reunificare a României cu Republica Moldova. Tinerii unionişti au fost primiţi la Palatul Cotroceni, dar în lipsa preşedintelui Klaus Iohannis, plecat din ţară.

CITEŞTE ŞI: MITING ÎN CAPITALĂ. Peste 1.500 de oameni, la marşul pentru unirea României cu Moldova