Traian Băsescu: Există ceva în spatele procurorilor care BLOCHEAZĂ Dosarul Mineriadei

Traian Băsescu a declarat că românii merită să ştie care au fost mecanismele şi motivele din spatele Mineriadei din anii 90. Totodată, fostul şef de stat a precizat că niciunul dintre procurorii generali, Ilie Botoş, Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţă nu a făcut lumină în dosarul Mineriadei dar nici în cel al Revoluţiei.

12 mart. 2015, 15:27
Traian Băsescu: Există ceva în spatele procurorilor care BLOCHEAZĂ Dosarul Mineriadei

Orice român vrea să ştie care au fost mecanismele care au făcut ca după alegerile din mai 1990 în iunie să aduci minerii la Bucureşti când ai avut o forţă politică atât de mare. Pentru mine sunt episoade (n.r. Revoluţia şi Mineriada) care ar veni în continuarea condamnării comunismului„, a declarat Traian Băsescu la ieşirea de la sediul PMP.

Citeşte şi: Băsescu, despre decizia lui Kovesi de a închide Dosarul Mineriadei: I-aş fi zis chestia cu foştii preşedinţi

În plus, fostul preşedinte a amintit că procurorii generali ai României nu au reuşit să soluţioneze dosarul Revoluţiei şi cel al Mineriadei, deşi unii dintre ei i-au promis.

Nici Botoş nu a făcut lumină în dosarul Mineriadei, nici în cel al Revoluţiei. Nici Codruţa Kovesi şi nici Niţu. Niţu mi-a promis înainte să-i semnez decretul de numire că se va ocupa de dosarul Revoluţiei să fie rezolvat. A avut un an. Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a spus că termenul de un an este un termen rezonabil (….) Ceva se întâmplă. Oricât ar fi de binevoitori procurorii generali, există ceva în spatele lor care blochează acest dosar”, a adăugat fostul preşedinte.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Nu am emoţii că voi ajunge în AREST. Udrea nu-i omul căruia să-i duci TRAISTA cu bani

Totodată, Traian Băsescu a menţionat: „Poziţia mea nu este îndreptată împotriva unui om. Poziţia mea este îndreptată către nevoia de a ne clarifica ce s-a întâmplat de fapt.”