Traian Băsescu: Politica externă a României este dăncilizată, se face în interesul strict al lui Dragnea

Publicat: Luni, 25 Martie 2019 12:49 // Actualizat: Luni, 25 Martie 2019 12:49 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu a reacţionat dur după anunţul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României de la TelAviv la Ierusalim. Fostul preşedinte spune că declaraţia premierului Dăncilă "a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu".

"Dăncilizarea politicii externe.

Mizând pe faptul că e proastă, lobişti americani au invitat-o pe Dăncilă la un eveniment de comemorare al Holocaustului.

Crezând că e ocazia vieţii ei de a se manifesta pe pământ american, Dăncilă a recitat instrucţiunile primite de la Dragnea fără a înţelege efectul propriului discurs. A promis orice a crezut Dragnea că poate să-i impresiona pozitiv audienţa în folos propriu, nesocotind grav poziţia unitară şi solidară a Uniunii Europene, dar şi politica externă echilibrată a României în Orientul Mijlociu.

Anunţul precum că Guvernul României va muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit entuziasmul sălii, dar a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu.

Implicaţiile anunţului sunt grave pentru că schimbă radical politica externă a României în Orientul Mijlociu şi ne singularizează în interiorul Uniunii Europene prin nerespectarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Dragnea şi Dăncilă printr-un mimetism specific maimuţelor, cred că pot face şi ei ceea ce au făcut americanii. Eu nu zic că n-o pot face, o pot face, dar cu costuri extraordinare de credibilitate a României. SUA poate ţine la respect lumea arabă prin forţa economică şi militară, pe când România a pierdut respectul şi încrederea lumii arabe.

După ce a văzut efectele discursului, Dăncilă şi-a adus aminte că titularul politicii externe este Preşedintele României iar o ambasadă se poate înfiinţa numai prin decret prezidenţial.

Primul semnal politic extrem de puternic, este anularea vizitei de stat a Regelui Abdullah al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, în condiţiile în care Regele Abdullah este cel mai echilibrat şi respectat şef de stat al lumii arabe, este cel mai bun partener al SUA în lumea arabă şi un mare prieten al României.

Dragnea şi Dăncilă au nesocotit interesele României pentru un zâmbet primit peste ocean şi acest lucru îl spun eu, un politician care susţine, respectă, admiră şi iubeşte Israelul şi poporul său.

De azi, politica externă a României este dăncilizată şi riscă să devină nesemnificativă, pentru că se face în interesul strict al lui Dragnea şi nu în interesul ţării.

Mare ticăloşie", a scris Traian Băsescu pe Facebook, despre declaraţia premierului Viorica Dăncilă din Statele Unite.

Administraţia Prezidenţială a anunțat, luni, anularea de către partea iordaniană a vizitei regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei în România. Anularea vizitei delegaţiei din Iordania vine în urma declarațiilor făcute duminică de către premierul Viorica Dăncilă privind intenţia Guvernul de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Citeşte şi: Preşedinţia confirmă anularea vizitei regelui Iordaniei după declaraţia Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei din Israel

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ambasada romaniei ierusalim Liviu Dragnea Traian Băsescu Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H