Traian Băsescu: Populaţia trebuie convinsă să poarte mască, să evite aglomeraţiile. Cred că suntem la limită

Trăian Băsescu a declarat în direct la România TV faptul că românii trebuie să fie convinși să poarte mască de protecție și să evite aglomerațiile. De asemenea, fostul președinte a sfătuit guvernanții să solicite din timp ventilatoare.

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 18:05
Traian Băsescu: Populaţia trebuie convinsă să poarte mască, să evite aglomeraţiile. Cred că suntem la limită

”Atâta timp cât OMS a declarat pandemie și România trebuie să aplice tratament de pandemie. Numărul mic de testări, nu din lipsa tratamentelor, a dus la o dezinformare. Pe urmă au dat ocazia ridicării stării de urgență. Eu am susținut că nu trebuia ridicată starea de urgență până la 15 iunie” , a declarat Traian Băsescu la România TV.

Citește și: Gabriela Firea după imaginea cu ambulanţele de la Matei Balş: Îmi este ruşine de ruşinea lor

”Cred că lucrurile sunt la limită de a fi controlate, dacă nu chiar scăpate de sub control, va trebuie intervenit. Populația trebuie convinsă că trebuie să poarte mască, că trebuie să evite aglomerațiile, să nu mai spun de spălat pe mâini” , a continuat fostul președinte.

”Cred că suntem la limită de a mai face față pandemiei din punct de vedere al paturilor echipate cu sistemele de ventilație, dar îi sfătuiesc pe guvernanți un lucru, să facă un stoc de echipamente medicale. Să nu aștepte să rămâne fără ventilatoare, să facă de acum cerere” , susține Băsescu.