Traian Băsescu refuză să elibereze vila de protocol, deşi şi-a cumpărat apartament: „Nu este locuibil începând de mâine”

Traian Băsescu nu a evacuat încă vila de protocol, deși termenul de 60 de zile pe care l-a avut la dispoziție a expirat. Potrivit unor surse, fostul preşedinte şi-ar fi achiziționat un apartament nou care, însă, în acest moment, este în plină renovare.

24 mai 2022, 10:14
Traian Băsescu refuză să elibereze vila de protocol, deşi şi-a cumpărat apartament: „Nu este locuibil începând de mâine”

Chiar dacă și-a achiziționat un apartament în rate, sursele Realitatea PLUS spun că noua locuința de află în renovare. În plus, Traian Băsescu a declarat, la România TV, că oricum nu va părăsi vila de protocol până nu va primi somaţie.

Aștept luni, de la RA-APPS, somația de evacuare din casă. Se împlinește termenul. Am plătit prima rată la apartament. Am contract de vânzare-cumpărare. Următoarele rate le voi plăti conform înțelegerii legate de scadența unor titluri de stat pe care le-am achiziționat cu mai mult timp în urmă. În niciun caz acel apartament nu este locuibil începând de mâine”, a zis Traian Băsescu în urmă cu câteva zile, la România TV.

Citeste si Traian Băsescu, acuzat că ar fi încasat 500.000 de dolari din vânzarea flotei. „Degeaba ai dat ordin să dispară documente, unele mai există!” FOTO

Traian Băsescu refuză să elibereze vila de protocol

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

După decizia ÎCCJ privind colaborarea sa cu fosta Securitate, Traian Băsescu a confirmat că se va muta din vila din Gogol cel mai probabil într-un apartament cu trei camere din cauza facturilor mari. De asemenea, fostul preşedinte îşi dorea ca locuinţa să aibă obligatoriu în apropiere o piaţă.

Am discutat cu soția mea până spre dimineață, am decis să căutăm un apartament pe care să îl închiriem și să ne conformăm legii. Decizia mea a fost să cautam un apartament, ori să-l cumparam, ori să-l închiriem. Trebuia să fiu acasă, avem de luat decizii. Să avem în apropiere o piaţă, o stație de metrou. Trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate Trebuie să caut un apartament şi trebuie să decid, dar la final să vedem ce zice Maria”, spunea Traian Băsescu.

Citeste si Victor Ponta, după ce Băsescu a fost pus să sufle în etilotest: E prea târziu acum