Traian Băsescu: „România are cel mai înalt nivel procentual de fraudare, circa şase miliarde de euro”

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, a declarat că fraudarea TVA la nivelul Uniunii Europene este de 360 de miliarde de euro. României îi revin doar şase miliarde din suma de 360, conform unui studiu realizat de UE pe această temă.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 19:46
Traian Băsescu: „România are cel mai înalt nivel procentual de fraudare, circa şase miliarde de euro”

„Să venim puţin la acest raport al OLAF. Nu mă dezic de ce s-a întâmplat în mandatul meu, dar vreau să fim foarte clari: un studiu de fraudare a TVA făcut la nivelul UE constată că România are cel mai înalt nivel procentual de fraudare – 30%, care înseamnă circa 6 miliarde de euro. La totalul UE, fraudarea TVA este 360 de miliarde, din care României îi revin doar 6 miliarde.

Citeşte şi: Traian Băsescu îi cere demisia lui Dacian Cioloş: „A lăsat clanurile să îşi facă de cap peste tot în ţara asta”

„Nu vreau să vorbim de fraudarea TVA în Olanda, Italia, Malta şi în multe alte ţări în care nu se vorbeşte despre corupţie (…). Deci, una e procentul, alta e valoarea absolută. Iar dacă mie vrea să-mi spună cineva că cel mai mare loc de evaziune, care e portul Rotterdam – asta nu trebuie să-mi spună nimeni, ştiu de când am lucrat acolo, de când băteam Rotterdamul – şi puteam să-i spun premierului. Deci, cine îmi spune că se face evaziune în portul Rotterdam, fără să ştie autorităţile olandeze, îmi pare rău”, a afirmat Băsescu luni, la o conferinţă de presă.

De asemenea, Băsescu susţine că problema corupţiei nu mai este o chestiune în dezbatere, în contextul în care raportul OLAF a fost citit de toată lumea.

„E adevărat, suntem campioni cu 30%, dar în valoare absolută ne revin 6 miliarde din 360. Cine dar e campion? Rotterdam nu e la Marea Neagră, Rotterdam-ul e pe acolo, la cei care nu ne vor în Schengen din cauza corupţiei. Deci, problema corupţiei, dacă observaţi, nu mai este o problemă în dezbatere, pentru că toţi am citit acest raport. Nu numai eu, nu numai colegii mei din PPE, dar l-au citit şi colegii noştri germani, şi colegii noştri francezi, şi colegii noştri olandezi, şi toată lumea l-a citit, a subliniat Băsescu.