Traian Băsescu: Există o SECTĂ a securităţii naţionale care vrea să împingă românii spre naţionalism extremist

Traian Băsescu a fost prezent duminică seară în studioul România TV, unde a vorbit despre situaţia actuală de pe scena politică, despre alegerile locale din vară şi despre candidatura sa la Primăria Capitalei, dar şi despre o "sectă a securităţii naţionale" care, potrivit spuselor sale, are "creierele" la SRI şi "executantul" în DNA, dar are ramificaţii inclusiv în guvern şi în toate instituţiile cu putere de decizie din România.

RomaniaTV.net
17 apr. 2016, 16:42
Traian Băsescu: Există o SECTĂ a securităţii naţionale care vrea să împingă românii spre naţionalism extremist

Traian Băsescu a declarat la România TV că este alarmat de apariţia unui candidat precum Marian Munteanu la Primăria Capitalei la fel de mult cum îl îngrijorează apariţia tot mai multor partide cu doctrină naţionalistă şi naţionalist-extremistă. Fostul preşedinte a apreciat că acest fapt este un rezultat al politicii „zdrăngănitului de cătuşe”, impusă de DNA şi pusă la cale, spune Băsescu, în birourile SRI.

„Mă întreb de ce am ajuns la candidaţi de tip Marian Munteanu, faţă de care am o poziţie neutră? De ce am ajuns să fim ţara care găzduieşte o întâlnire la vârf a naţionaliştilor europeni? De ce se înfiinţează tot mai multe partide naţionaliste? Cred că am răspunsul: pe de o parte sunt realităţile clasei politice existente, pe de altă parte exagerările unei decizii de a curăţa abuziv clasa politică, cu cătuşele arătate în fiecare zi. Populaţia nu o să mai vadă alt orizont decât acela al naţionalismului. Există nişte creiere care ordonă şi nişte instituţii care execută această luptă anticorupţie cu discreditarea clasei politice. SRI este implicat, categoric creierele sunt de la SRI. Este o sectă a securităţii naţionale, răspândită în toate instituţiile statului, care are un lider nevzut în SRI, un executant care e DNA şi care are ca obiectiv discreditarea instituţiilor politice. Creierele sunt din România şi sunt oameni care deţin informaţia şi oameni care deţin cătuşele„, a declarat Traian Băsescu.

„Acest proces săptămânal ce solicitare a arestării unui parlamentar a dus la convingerea că tot parlamentul e format din corupţi. Ceea ce nu este adevărat. Sunt şi oameni care îşi fac treaba, vin cu proiecte de lege. Sunt mulţi. Dar când ai grijă să serveşti săptămânal una două cereri de arestare se creează impresia că este o instituţie care trebuie să dispară. Numele „creierelor” le pot intui, dar e clar că analiza se produce la vârful SRI, condus de generalul Coldea, şi execuţia la DNA, controlat de doamna Kovesi. Nu mai ştie nimeni, e decizia lor. Dar Direcţia de Apărare a Constituţiei din SRI trebuia să dea demult o analiză cu ce înseamnă distrugerea instituţiilor politice„, a adăugat fostul preşedinte.

Băsescu: Decizia mea privind candidatura e luată, dar îmi permit să o anunţ mai târziu

Traian Băsescu apreciază că grupul de interese despre care vorbeşte s-a coagulat încă din timpul mandatului său, iar acum are reprezentanţi în toate instituţiile „cheie” ale statului: „Secta aceasta s-a format în timpul mandatului meu, dar nu am sesizat, pentru că nu a fost agresivă. E prezentă în Guvern prin dl. profesor Dâncu şi prin dl. profesor Curaj.  E prezentă în ambasade, academicianul Mihalache tocmai pleacă. E prezentă în ANAF, în ANI, oriunde se pot lua decizii importante. Pe de o parte se protejează între ei şi duc o luptă puternică cu politicul. Iar rezultatul e o creştere foarte rapidă a extremismului naţionalist şi ajungem să punem candidaţi cu o tuşă puternică a naţionalismului extremist în abordările lor. Pentru că asta place la popor.

Naţionalismul va înflori în România

„Românii au respins naţionalismul, dar dacă îl vor vedea ca singură soluţie se vor îndrepta cu toată convingerea spre el pentru o lungă perioadă de timp. Se urmăreşte împingerea României într-o anumită zonă, există o altă comandă decât cea a democraţiei, care trebuie consolidată. Capii mafioţi tip Pescariu, Florică au fost lăsaţi şi cu banii, şi liberi. Deci e o minciună când spui că obiectivul e recuperarea banilor”, avertizează Traian Băsescu..

„Sunt de acord că trebuie făcută o înnoire a clasei politice, dar trebuie să vedem cu cine. Că dacă o înlocuim cu naţionalişti extremişti, România se distruge singură. Cei responsabili de secta securităţii naţionale trebuie să ştie că în mine au un adversar. Pentru că eu înţeleg ce se întâmplă, nu sunt paraşutat acum în viaţa politică şi nu înţeleg care sunt abordările pe centrele de decizie. Preşedintele Iohannis nu ştiu dacă înţelege situaţia. Am trăit şi eu experienţa noviciatului la Cotroceni. Depinde de inteligenţa fiecăruia cât durează. La mine a durat un an şi jumătate, doi, dar dacă nu te ocupi, poate să dureze tot mandatul”, a completat fostul preşedinte.

Traian Băsescu: Guvernul de tehnocraţi e bătaia de joc a partidelor. Iohannis îşi permite prea multe lejerităţi