Traian Băsescu se predă cu câteva zile înainte de alegeri? „Cred că Nicuşor va ajunge primar”

Traian Băsescu a explicat, miercuri, că nu vrea să se retragă din cursa de la Primăria Capitalei "ca şi cum am vândut meciul". Într-un interviu acordat Hotnews, fostul preşedinte crede că Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, "va ajunge primar".

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 08:06
Traian Băsescu se predă cu câteva zile înainte de alegeri? „Cred că Nicuşor va ajunge primar”

„Mi s-a părut mai important decât să-mi mențin aura de invincibil participarea la o competiție corectă. A nu participa la aceste alegeri mi s-a părut un non-combat, ca și cum am vândut meciul. După mintea unora trebuia să facem un non-combat”, a afirmat Traian Băsescu, la Hotnews.

Traian Băsescu: „Premierul a anunţat piaţa bancară că România intră în incapacitate de plată. Un prost mai mare unde poţi găsi?”

Fostul preşedinte a vorbit şi despre modul în care PMP a fost înlăturat din alianţa pentru susţinerea unui candidat al Dreptei la Primăria Capitalei.

„Dacă trebuie căutat un vinovat să se ducă la Orban și Barna și să-i întrebe de ce au refuzat în alianță un partid care are în București 10%. De la instalarea Guvernului înțelegerea a fost că la București vom participa într-o alianță care să-l susțină pe Nicușor Dan. Cu 7 zile înainte ne-au anunțat că nu mai vor. Pur și simplu a fost o respingere seacă, nu mai intrați în alianță. În condițiile în care noi i-am salvat după de la moțiunea de cenzură. Ieri când s-a pus problema 40%, PMP nu a fost de  acord. Am fost partener loial”, a explicat fostul preşedinte.

ALEGERI LOCALE 2020. Nicuşor Dan, favorit în faţa Gabrielei Firea la casele de pariuri. Câte primării de sector ar câştiga PSD

„Acum să ne ceară să umblăm la ușile lui Nicușor, avem o traistă cu voturi, ia-le? Cred că Nicușor va ajunge primar”, a adăugat Băsescu.

Băsescu, despre acuzațiile de blat cu Firea: „Mi-a terfelit fiica, credeți că o pot ierta vreodată pentru asta?”

„Mi-a terfelit fiica. Credeți că o pot ierta vreodată pentru asta? Dacă va fi aleasă din nou Firea, Orban și Barna sunt responsabili”, a afirmat Băsescu.

Rareş Bogdan şi Băsescu, contre pe tema şanselor lui Nicuşor Dan: „Oraşul o să pută a gunoaie, apa caldă va fi ca şi acum!”

„Cea mai gravă problemă a Bucureștiului este gunoiul. Când bate vântul dinspre Glina, în București pute. Acea groapă ecologică ne îmbâcsește aerul. Trebuie investit într-o uzină de procesare a gunoiului menajer”, a afirmat fostul preşedinte al României.

Întrebat despre posibilitatea ca Nicuşor Dan să piardă alegerile din cauza candidaturii lui Traian Băsescu, fostul preşedinte a răspuns:

„O să mă tăvălesc de durere! PMP l-a propus pe Nicușor candidat al dreptei. Cu șapte zile înainte de închiderea listelor, PNL-ul i-a comunicat lui Tomac că nu mai facem alianță. Și atunci PMP-ul ca partid parlamentar, ce trebuia să facă, să spună ia uite, ne-ați dat una după ceafă, noi ne ducem și stăm cuminți în sediul central și așteptăm să vedem dacă luăm 1% sau 2%? Sau ce așteptați dvs. sau USR-ul sau liberalii sau electoratul lui Nicușor? Așteptați să punem un iepure, să ne compromitem, un candidat din ăsta iepuraș, care să ia vreo 2% și el? Nu așa se judecă politica”, a spus Traian Băsescu, conform RFI.

Traian Băsescu, atac dur către Nicuşor Dan: „Câte am aflat despre el, după ce au apărut înregistrările, mă cutremură”