Traian Băsescu se va întâlni la Chişinău cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti şi cu liderii AIE

Preşedintele român Traian Băsescu va merge vineri la Chişinău, unde se va întâlni cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, dar şi cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), aflată la guvernare în Republica Moldova.

RomaniaTV.net
28 ian. 2013, 13:11
Traian Băsescu se va întâlni la Chişinău cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti şi cu liderii AIE

Băsescu urmează să ajungă pe aeroportul din Chişinău la ora 09.30, unde va fi primit de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Cei doi oficiali vor avea apoi o întrevedere tête-à-tête la Reşedinţa de Stat, urmată de declaraţii de presă, la ora 10.15.

Preşedintele României are programate scurte întâlniri şi cu premierul moldovean Vlad Filat, cu preşedintele Parlamentului Marian Lupu, precum şi cu preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu.

Vizita preşedintelui român la Chişinău a fost anunţată la 12 ianuarie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, de către deputatul PDL pentru diaspora Eugen Tomac, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va efectua, pe 1 februarie, o vizită oficială la Chişinău. Este a patra vizită pe care şeful statului român o efectuează în Basarabia. Sunt convins că şi de data aceasta vizita se va concretiza prin proiecte comune în beneficiul românilor de pe cele două maluri ale Prutului”, a scris Tomac pe Facebook.

Precedenta vizită la Chişinău a preşedintelui Traian Băsescu a avut loc în ianuarie 2010, fiind prima deplasare externă făcută de şeful statului la începutul celui de-al doilea mandat al său.