Traian Băsescu: „Starea de urgenţă e singura soluţie în raport cu derapajul în care ne aflăm. Trebuie introdusă din nou izolarea”

Traian Băsescu a declarat, miercuri, la România TV, că starea de urgenţă trebuie reinstituită de preşedintele Klaus Iohannis deoarece "este singura soluţie în raport cu derapajul în care ne aflăm". Fostul preşedinte i-a îndemnat pe români să se apere singuri deoarece "Guvernul a pierdut controlul situaţiei".

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 18:06

„După părerea mea, starea de urgenţă este necesară pentru că este singura soluţie în raport cu derapajul în care ne aflăm. Trebuie introdusă din nou izolarea socială pentru că este singura soluţie să stopăm extinderea coronavirusului”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, europarlamentarul Traian Băsescu i-a mărturisit jurnalistului Victor Ciutacu faptul că nu ştie dacă Klaus Iohannis va mai introduce din nou starea de urgenţă.

„Este extraordinar de important să ne păzim fiecare. Guvernul a pierdut controlul situaţiei. Singura soluţie e să ne apărăm singuri, purtând mască, nemergând în aglomeraţii şi spălatul pe mâini”, a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu l-a taxat pe Klaus Iohannis pentru că nu a purtat mască la Consiliul European. „Mesajul domnului Iohanis era nu-mi pasă de voi”

Fostul preşedinte a amintit că purtarea măştii în interiorul sălii de şedinţă a Consiliului European a fost opţională, însă „a ţinut de educaţia fiecăruia” dacă o poartă sau nu.

„Discutăm de parte instituţinoală. Era în interiorul camerei în care se ţine Consiliul European şi portul măştii a fost opţional. A ţinut de educaţia fiecăruia. 

Doamna Merkel a vrut să transmită un mesaj. Mesajul celor care purtau mască: din partea mea niciun risc. Mesajul domnului Iohanis era nu-mi pasă de voi. Sunt lucruri pe care trebuie să îi citeşti în limbajul fiecăruia. 

Era singurul din tot Consiliul care nu purta mască. Este strict o chestiunb de bun simţ”, a precizat Traian Băsescu.

Iohannis, apel către români după un nou record de cazuri de COVID: Nicio lege nu opreşte un virus! E nevoie de contribuţia tuturor”