Traian Băsescu: Sunt impresionat neplăcut de transformarea Laurei Codruţa Kovesi VIDEO

Traina Băsescu a declarat joi seară, la România TV, că Laura Codruţa Koveşi, procurorul-şef al DNA, l-a impresionat neplăcut în ultima perioadă, în special din cauza discursului "populist" pe care l-a adoptat.

RomaniaTV.net
10 mart. 2016, 21:29
Traian Băsescu: Sunt impresionat neplăcut de transformarea Laurei Codruţa Kovesi VIDEO

Traian Băsescu a criticat-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru implicarea într-o zonă în care nu are competenţă, în opinia sa, cum ar fi estimările investiţiilor care puteau fi făcute cu sumele indisponibilizate de DNA în dosarele pe care le instrumentează. Fostul şef de stat, cel care a insistat, de altfel, pentru numirea lui Kovesi la Direcţia Naţională Anticorupţie, a subliniat că, spre deosebire de predecesorul ei, Daniel Morar, aceasta are prea multe ieşiri publice pentru un procuror-şef.

„Daniel Morar a fost foarte exigent şi asta mi-a plăcut la el. Ce nu mi-au plăcut au fost spectacolele de la Ministerul de Interne şi atunci am spus-o public. Justiţia nu este un spectacol, ar trebui să fie o instituţie sobră. Iar DNA în timpul lui Daniel Morar a fost o instituţie sobră, chiar dacă a mai scăpat şi piciorul. (…) Laura Codruţa Kovesi, când era la Bruxelles ca reprezentant pentru MCV, nu ştiu să fi avut vreun plan. Probabil şi le-a făcut după ce s-a întors. Când vorbeşte şi spune am indisponibilizat bunuri în valoare de 400 de milioane cu care se puteau face 400 de kilometri de autostrăzi, se puteau da pensii… A intrat într-un discurs populist pe care altă dată îl făceau oamenii politici. Dar uneori ne fură valul. Mă impresionează neplăcut transformarea doamnei Kovesi într-un om care e toată ziua cu declaraţiile şi e foarte pasionat de interviuri. Ceea ce Morar făcea foarte rar şi era expresia unui procuror-şef: decent, foarte rar ieşea la declaraţii şi în public”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.