Băsescu: O să fac o analiză privind pactul de coabitare cu Ponta. Foarte probabil îl voi denunţa VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu ar putea denunţa pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta pentru că acesta a încălcat pactul, amestecându-se în justiţie. Şeful statului a declarat că va face o analiză pe această temă.

RomaniaTV.net
03 oct. 2013, 08:33
Băsescu: O să fac o analiză privind pactul de coabitare cu Ponta. Foarte probabil îl voi denunţa VIDEO

„Independenţa justiţiei s-a prăbuşit ieri, voi face o analiză, dar sunt îndreptat către a denunţa pactul de coabitare cu Victor Ponta. A intrat cu bocancii în justiţie, de dragul lui Dragnea. I-am tolerat multe până acum, a avut multe încălcări, dar până la imixtiunea în justiţie”, a declarat şeful statului într-un interviu la un post de televiziune.

Victor Ponta afirmă că el nu va denunţa parcul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu, deşi acesta l-a încălcat de sute de ori până în prezent şi arată că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Lucian Papici nu a fost schimbat, acestuia terminându-i-se mandatul.

Procurorul general Tiberiu Nițu l-a revocat miercuri pe Lucian Papici, șeful secției a I-a din DNA. Papici a fost delegat în funcție la cererea Laurei Kovesi începând cu 23 septembrie.

„Nu a schimbat nimeni niciun procuror. S-au terminat mandatele, după două mandate nu ai voie să ai un al treilea. Ministrul Justiţiei, conform legii, ca şi în cazul lui Kovesi, a făcut propuneri pentru un mandat întreg de 3 ani, pentru oameni din DNA. Schimbarea n-are nicio legătură cu un dosar pe care l-a avut sau o să-l aibă, şi-a terminat toate dosarele şi revine la funcţia de procuror!, a declarat Ponta. 

Lucian Papici a finalizat ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul de anul trecut privind demiterea președintelui Romaniei. Rechizitoriul este pe masa Laurei Codruța Kovesi.

VEZI ŞI Traian Băsescu: Miza revocării lui Papici este dosarul lui Dragnea

Kovesi a declarat că se va pronunţa asupra legalităţii soluţiei date de procurorul de caz în dosarul în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea privind referendumul de demitere a şefului statului.