Traian Băsescu, ultima noapte la Scroviştea? Fostul preşedinte ar trebui să se mute în noua casă de la RAAPPS

Traian Băsescu ar trebuie să părăsească luni locuinţa de protocol de la Scroviştea, ocupată temporar până la finalizarea lucrărilor de renovare a casei din Strada Gogol, care i-a fost repartizată după încheierea mandatului de preşedinte al României. 
Romania TV
14 iun. 2015, 15:14
Traian Băsescu, ultima noapte la Scroviştea? Fostul preşedinte ar trebui să se mute în noua casă de la RAAPPS

Traian Băsescu susţinea la începutul lunii iunie, într-o scrisoare adresată RAAPPS, că se va muta în casa din strada Gogol „nu înainte de 15 iunie” şi atrăgea atenţia că locuinţa repartizată nu se ridică la standardele unei reşedinţe oficiale.

„Imobilul nu asigură protecţia locatarilor, adică nici protecţia fizică şi nici intimitatea mea şi a familiei mele, nici în interiorul imobilului şi nici în curte, urmare a faptului că pe toată latura de sud-vest a curţii şi a locuinţei se află construit un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu uşurinţă a persoanelor care locuiesc în imobilul şi în curtea imobilului din strada Gogol nr. 2, dar şi a persoanelor care vizitează acest imobil. Acest lucru contravine prevederilor din HG nr. 1000/1999, anexa 1, punctul 10. Vă atenţionez că din acest punct de vedere întreaga responsabilitate pentru eventuale evenimente sau incidente ce ar putea să apară în timp (violarea intimităţii, intrarea prin efracţie în curte sau în locuinţă, afectarea siguranţei mele şi a familiei mele etc.) vor fi responsabilitatea RA-APPS şi a Guvernului României, prin domnii Victor Viorel Ponta, Ion Moraru şi Darius Bogdan Vâlcov în calitate de semnatari ai HG nr. 60 din 2015”, susţine Traian Băsescu în solicitarea trimisă RAAPPS.

Traian Băsescu, în vizită la vila de protocol din strada Gogol în care urmează să se mute VIDEO

De asemenea, Băsescu se plânge că imobilul nu dispune de spaţiu pentru un cabinet de lucru, în care are dreptul să lucreze cel puţin cu un secretar şi un consilier, că nu are un salon de primire pentru vizitatori şi că nu beneficiază de garaj.

Pentru rezolvarea acestor neajunsuri, fostul preşedinte solicită repartizarea unui spaţiu pentru cabinet de lucru într-un alt imobil, indicând în acest sens un apartament de pe strada Mihai Eminescu, unde să fie amenajat şi salonul de primire şi două spaţii de parcare într-un garaj RA-APPS de lângă vila Gogol, urmând ca în scurt timp să fie construit un garaj pentru două maşini pe terenul aferent vilei Gogol.

„Consider că repartizarea apartamentului nr. 1 din strada Eminescu nr. 44-48 ar rezolva problema cabinetului de lucru și a salonului de primire, asigurarea pe moment a două spații de parcare într-un garaj al RAAPPS, aflat în apropierea imobilului din strada Gogol, urmând ca în cel mai scurt timp să fie construit unu garaj pentru două mașini pe terenul aferent imobilului din strada Gogol nr. 2”, propune Băsescu.

Fostul preşedinte facea referire şi la problema de securitate, spunând că are convingerea că, în cazul unor incidente, responsabilii pentru repartizarea locuinţei vor găsi soluţii, dar vor şi „răspunde în faţa legii”.

Băsescu susţine că va semna procesul verbal de predare-primire a vilei Gogol imediat ce ultimele lucrări din curte şi de pe acoperiş vor fi încheiate, iar porţile de acces vor fi funcţionale, dar nu mai devreme de 15 iunie ora 12.00, precizând că procesul verbal va trebui să includă observaţiile sale.

La acel moment, Băsescu va părăsi vila pe care o ocupă, temporar, la Scroviştea, depozitul unde se află obiectele casnice urmând să fie eliberat până la 30 iunie.

În luna februarie 2015, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă.

Vila din strada Gogol are şapte camere şi două camere de serviciu, are o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi. Reşedinţa dispune şi de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi.

Familia Băsescu nu s-a mutut muta însă imediat în vila din strada Gogol, deoarece imobilul necesita unele reparaţii şi lucrări de renovare. Până la finalizarea lucrărilor la casa din Strada Gogol, Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au folosit un apartament de la Scroviştea.

Citeşte şi: Cum a ajuns Traian Băsescu să se mute la Scroviştea. Explicaţia RA-APPS

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui în exerciţi, de pază şi protecţie, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Legea mai prevede că locuinţa de protocol nu poate fi reşedinţa pe care titularul a avut-o ca preşedinte în funcţie.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'