TRAIAN BĂSESCU s-a înscris în PMP: Voi rămâne un politician extrem de INCOMOD. Nimeni nu îmi va închide gura

Traian Băsescu şi-a anunţat, vineri, înscrierea în PMP. După două mandate la Cotroceni, Băsescu va avea din nou carnet de membru de partid. Fostul şef al statului a explicat de ce a decis să revină în viaţa de partid şi a arătat că va rămâne un politician extrem de incomod. "Fără să vreau război, dar niciodată nimeni nu o să îmi inchidă gura", a spus Băsescu.

09 oct. 2015, 06:25

Traian Băsescu şi-a anunţat, vineri, adeziunea la PMP, într-o declaraţie de presă, susţinută la PMP.  Fostul preşedinte a arătat că a decis să revină la viaţa de partid din cauza campaniei de denigrare la acre este supus.

Fostul şef al statului a mai spus că va fi un om politic de Opoziţie extrem de incomod şi că un alt obiectiv al său va fi apărarea drepturilor omului.

 „Ultimul argument pe care îl aduc – propriile mele păţanii din aceste 11 luni când am văzut o hăituire despre care am crezut că nu mai este posibilă în România, după cei 10 ani de mandat. Am crezut ca instituţiile au inteles că sunt limite.  Se pare că nu. Se pare că abia au aşteptat eliberarea locului de la Cotroceni, pentru a reveni la vechile năravuri, să fie folosite ca instrumente de prigoană a politicienilor incomozi. Eu va garantez că voi ramane un politician extrem de incomod. Fără să vreau război, dar niciodată nimeni nu o sa imi inchidă gura.

Ttactica asta s-a mai aplicat si înainte să devin presedinte. (…) Am avut dreptate atunci cand am spus că nu am infrant sistemul, ci doar l-am ingenunchiat. Imediat ce am plecat, s-a ridicat din nou  în picioare. Sistemul trebuie să înteleagă că democratia nu este facultativa, că oamenii nu pot fi hărtuiti doar pentru că asa vrea un sef de instituţie”, a spus Băsescu.

PRINCIPALELE DECLARAŢII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU:

 – sincer nu am crezut că, după ce îmi termin mandatul de preşedinte al României, mă voi mai înscrie în partid. Viaţa însă mă obligă să o fac şi am câteva motive pentru acest lucru

– primul si cel mai important motiv al revenirii mele in viata politică este campania furibundă de denigrare a celor mandate pe care le-am avut la Cotroceni, (…) efortul uriaş pe care îl depun trusturi mas-media şi instituţii ale statului, pe care le-am consolidat în timpul mandatelor, pentru discreditarea mea personală mă obligă

– singura solutie pe care o am este să revein in viata politica, sa-mi apar şi cele doua mandate şi sa ma apar si pe mine în faţa valului de denigrare 

– un al doilea motiv este legat de viziune. Am constatat în aceste 11 luni că viziunii de consolidare a instituţiilor statului trebuia sa ii mai adaug ceva si nu am facut-o. O voi face acum ca om politic de opozitie si anume respectul pentru drepturile omului. (…) Niciodată nu am vorbit consistent că, în paralel cu consolidarea institutiilor, trebuie dezvoltată responsabilitatea pentru drepturile omului. Omul şi când este vinovat are dreptul la o anchetă corectă şi un proces corect. (…) Apărarea drepturilor omului va fi un obiectiv al meu.

– Ultimul argument pe care îl aduc – propriile mele păţanii din aceste 11 luni când am văzut o hăituire despre care am crezut că nu mai este posibilă în România, după cei 10 ani de mandat. Am crezut ca instituţiile au inteles că sunt limite.  Se pare că nu. Se pare că abia au aşteptat eliberarea locului de la Cotroceni, pentru a reveni la vechile năravuri, să fie folosite ca instrumente de prigoană a politicienilor incomozi. 

– eu va garantez că voi ramane un politician extrem de incomod. Fără să vreau război, dar niciodată nimeni nu o sa imi inchidă gura.

– tactica asta s-a mai aplicat si înainte să devin presedinte. (…) Am avut dreptate atunci cand am spus că nu am infrant sistemul, ci doar l-am ingenunchiat. Imediat ce am plecat, s-a ridicat din nou  în picioare. Sistemul trebuie să înteleagă că democratia nu este facultativa, că oamenii nu pot fi hărtuiti doar pentru că asa vrea un sef de instituţie. 

– nemaiputând lăsa mostenire un PDL, o să las o mişcare populară.

___________________________________________________________________

Joi, Traian Băsescu spunea că va semna adeziunea la partid până la data de 10 octombrie. „Până la ora 24.00 este timp”, arăta fostul preşedinte. În urmă cu o săptămână, Băsescu spunea că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, exlicând că vrea să creeze „un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie” şi că nu neapărat trebuie să fie „autoritatea executivă zero” a formaţiunii.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei: Nu spun nici nu, nici da

Întrebat atunci dacă va fi preşedintele PMP, Traian Băsescu a spus: „Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mişcarea Populară, aici nu mai există dubii”.

Băsescu a mai spus că obiectivul său este este acela de a construi un partid nou. „Eu nu am luat decizia de a fi preşedintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid, plecând de la experienţa pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului, este suficientă şi autoritatea politică pe care o am”, a adăugat fostul preşedinte.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU, audiat într-un nou dosar: „Parchetul îmi face un program extrem de alert. Rezist” VIDEO

Recent, solicitat să precizeze dacă va candida la congres la funcţia de preşedinte al PMP, Băsescu spunea: „Cred că mi-ar sta mai bine aşa, un preşedinte facultativ, onorific (…), că nici nu mă desconsider într-atât încât să spun că pot fi simplu membru … probabil ceva onorific pe acolo„.

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu exclude posibilitatea de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei. „Nu spun nici nu, nici da”, a spus Băsescu, adăugând că nu crede că cineva care a fost preşedintele României trebuie să intre într-o competiţie locală, dar „în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie.”

PMP urmează să aibă Congres pe 24 octombrie, urmând ca partidul să fie redenumit „Mişcarea Populară” şi să-şi schimbe sigla.

În ceea ce priveşte scenariul unei candidaturi la Primăria Capitalei, Traian Băsescu nu a exclus această posibilitate.

„Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o competiţie locală, dar în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie. Este cale lungă până acolo”, a declarat Băsescu,