Traian Băsescu va deschide lista PMP la alegerile europarlamentare

Fostul preşedinte Traian Băsescu va deschide lista PMP la alegerile europarlamentare, anunţă România TV. 

RomaniaTV.net
08 mart. 2019, 11:09
Traian Băsescu va deschide lista PMP la alegerile europarlamentare

„Pot să vă confirm că domnul preşedinte Traian Băsescu a subliniat clar că se va implica în campania pentru alegerile europarlamentare. Se va implica alături de PMP. Nu cred că avem vreun om politic mai pregătit decât preşedintele Traian Băsescu, care să aibă un profil atât de potrivit pentru un reprezentat al României în Parlamentul European. (…) Dacă va decide să candideze ar fi un câştig uriaş pentru ţară”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP. 

Traian Băsescu spunea în februarie că PMP ar avea mai multe şanse la europarlamentare „cu mine cap de listă”.

Întrebat când îşi va anunţa candidatura la europarlamentare, în cazul în care va decide acest lucru, Băsescu a răspuns: „În ultima clipă”.

El a vorbit despre un mandat la Parlamentul European ca despre „o experienţă extraordinară”, dar a invocat viaţa de familie.

„Ar fi o experienţă extraordinară, dar nu simt nevoia să mai fac naveta. (…) Eu sunt un om care ştie foarte bine lucrurile acolo. Am stat zece ani acolo, mi-aş putea servi ţara acolo, dar nu pot lua o astfel de decizie. Avem patru nepoţei”, a spus Băsescu.

În opinia sa, alegerile europarlamentare, ce vor avea loc în mai, „sunt extrem de importante de data asta, pentru că spectrul politic e atât de frământat”.

„Aşezarea politică de la ultimele alegeri nu mai este valabilă. Şi atunci sunt extrem de importante pentru reaşezarea forţelor politice în perspectiva legislativelor din 2020. (…) Aşezarea de la alegerile din 2016 nu mai e valabilă”, a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.