Traian Băsescu, după numărul mare de infectări: Vela, Arafat, Tătaru şi Orban trebuie să plece

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Traian Băsescu a declarat că oamenii nu mai au încredere în actuala conducere, iar Marcel Vela, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii şi premierul trebuie să plece.

RomaniaTV.net
26 iul. 2020, 17:58
Traian Băsescu, după numărul mare de infectări: Vela, Arafat, Tătaru şi Orban trebuie să plece

Traian Băsescu a declarat, în exclusivitate la România TV că oamenii nu mai au încredere în actuala conducere, iar Marcel Vela, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii şi premierul trebuie să plece.

„Una din marile probleme era că pe timpul starii de urgenta a fost ca s-a testat foarte putin. Faptul că s-au relaxat masurile fara ca autoritatile sa stie unde sunt focarele, ne-a adus aici.

 

Au fost 2 lucruri care nu s-au respectat. În primul rând, masurile din pandemie trebuiau sa se aplice cu respectarea drepturilor fundamentale. Am luat niste masuri salbatice care au iritat populatia. Al doilea lucru: prin comunicare, autorităţile trebuiau sa-şi facă din populatie un partener.

Efectele pandemiei nu sunt controlate. Oamenii nu au incredere în actuala conducere. Trebuie altă echipa. Aceasta populatie a fost umilită de tratamentul primit.

Trebuie sa plece Vela, Arafat, ministrul Sănătăţii şi Premierul. Responsabilitatea operatiunii este a premierului. 

Arafat a ratat toate operaţiunile de salvare. Decizie de relaxare a fost cea mai mare mizerie. Relaxare fără să stii cele ma mari focare”, a spus Traian Băsescu la România TV

Victor Ponta, despre evoluţia pandemiei în România: Mi se pare ca e un haos. În afară de propagandă la televizor nu s-a facut nimic

Şi Victor Ponta spune că situaţia a scăpat de sub control, iar oamenii nu mai au încredere în autorităţi.

„Situaţia a scăpat de sub cotrol. Oamenii nu mai cred in autoritati. Aud de la specialisti lucruri ingrozitoare. Cum poti sa spui acum că nu avem ventilatoare? Au trecut 6 luni de la începerea pandemiei. Mi se pare ca e un haos. In afara de propaganda la televizor nu s-a facut nimic.

Am vrut să laud Guvernul ca au crescut numarul de teste. Nu l-au crescut Guvernul, ci clinicile private. Guvernul nu şi-a mărit capacitatea de testare, nici nu a dat măşti.

Suntem în august şi ei tot sunt nepregătiţi. Bine că sunt pregătiţi de alegeri. Dacă iese rău, cine răspunde?”, a spus Victor Ponta la România TV

Reamintim că în ultimele zile, România a înregistrat peste 1000 de cazuri de infectări cu coronavirus pe zi. Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 1.120 cazuri noi de coronavirus. Până pe 26 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Citeşte şi Călin Popescu Tăriceanu: O nouă stare de urgenţă este lovitura decisivă pentru distrugerea economică a României