Traian Băsescu, veste ŞOC despre mărirea pensiilor. „Nu pot da pensiile mărite cu 40 la sută. Trebuie să termine cu minciuna”

Traian Băsescu a declarat, vineri, la România TV, că Guvernul ştie că nu poate da "pensiile mărite cu 40 la sută, dar, din laşitate, amână". Fostul preşedinte îl acuză pe guvernanţi că nu au curajul să spună că "nu se face nicio mărire sau că se măresc cu 10 sau cu 8 la sută pentru că atât putem".

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 17:15
Traian Băsescu, veste ŞOC despre mărirea pensiilor. „Nu pot da pensiile mărite cu 40 la sută. Trebuie să termine cu minciuna”

În direct la România TV, Traian Băsescu a afirmat că legile trebuie respectate, însă „legile care dărâmă o ţară trebuie schimbate”, făcând referire la actul normativ prin care pensiile au fost majorate cu 40 la sută.

„Trebuie să termine cu minciuna pe care o ştie foarte bine. Cînd îl văd pe Orban şi pe doamna ministru al Muncii, ei ştiu că nu pot da pensiile mărite cu 40 la sută, dar din laşitate amână.

Nu au curaj să spună că nu se face nicio mărire sau că se măresc cu 10 sau cu 8 la sută pentru că atât putem”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu: „Sunt doar nişte prăpădiţi de politicieni şi nu sunt oameni de stat”

Fostul preşedinte a explicat că „atâta timp cât pensia nu este încasată, ea nu este încă în regim de proprietate”.

„Ea e în regim de lege. Până când se plăteşte prima dată nu este nicio proprietate, e o lege care poate fi modificată”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu, despre împrumuturile făcute de Guvern. „Drăgălaşii ăştia de la PSD se fac că uită că ei au făcut deficitul de 4 la sută”

„Guvernul împrumută pentru că s-a cheltuit pentru că nu erau bani. S-a făcut deficit de 4 la sută din PIB şi drăgălaşii ăştia de la PSD se fac că uită că ei l-au făcut.

Înmulţim 8 miliarde de euro cu 5 şi constatăm că fac 40 de miliarde trebuie să le împrumute Cîţu ca să acopere numai datoriiile făcute de PSD, de Dăncilă.

Sunt bani care s-au cheltuit. Mai trebuie să facă nişte cheltuieli şi actualul Guvern. La 40 de miliarde mai adaugă nişte 3 procente la PIB. Cîţu trebuie să împrumute vreo 70 de miliarde”, a spus Traian Băsescu la România TV

Avertismentul lui Traian Băsescu: „Ne aşteaptă o criză grea”

Fostul preşedinte a explicat în 2009 a fost „o criză de bani”.

„Băncile nu aveau bani, guvernele nu aveau bani şi băncile erau infestate cu active toxice şi neperformante. Această criză a găsit băncile într-o situaţie foarte bună. La această criză e că paradoxul e că bani sunt. Îşi trebuie guverne care să utilizeze aceşti bani”, a explicat Băsescu.

Europarlamentarul a criticat guvernanţii pe motiv că nu iau măsuri pentru a sprijini economia afectată de criză.

„Mă doare că acum nu fac nimic ca să diminueze lovitura pe care ne-o va da criza de lipsă de activitate economică în două trei luni. Guvernul nu face nimic!

Facilităţile create de UE sunt atât de mari încât o ţară ca România se poate să se salveze ca să nu intre în criză. Nu se întâmplă nimic pentru că Guvernul nu a fost în măsură să prezinte proiecte.

Ne aşteaptă o criză grea. Nu creem locuri de muncă”, a menţionat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre lupta împotriva clanurilor interlope. „Instituţiile statului îmi par timorate. Lăsăm ţara pe mâna clanurilor”