Traian Berbeceanu, şeful de cabinet al ministrului de Interne: „Sfânta împărtăşanie să fie făcută cu linguriţe de unică folosinţă”

Comisarul Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, cere Bisericii ca preoţii să folosească linguriţe de unică folosinţă pentru împărtăşanie, mai ales atunci când este vorba despre copii.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 16:46
Traian Berbeceanu, şeful de cabinet al ministrului de Interne: „Sfânta împărtăşanie să fie făcută cu linguriţe de unică folosinţă”

Traian Berbeceanu a făcut miercuri, pe pagina sa de Facebook, un apel la Biserica Ortodoxă Română şi la populaţie, în condiţiile în care, pe lângă alerta internaţională cauzată de coronavirus, România se confruntă şi cu o epidemie de gripă.

„Ar fi o mare dovadă de iubire, prețuire și protejare a enoriașilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, că sfânta împărtășanie să fie făcută cu lingurițe de unică folosință, mai ales atunci cand este vorba despre copilași.
Știu, vinul este sfințit, pocalul și lingurița sunt de argint și în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Și mai știu și că postul și rugăciunea ajută!
Dar de ce să nu ne asigurăm, o dată în plus, pentru a preveni o nenorocire?
Hai să cerem preoților să ne dea acest mic, dar absolut necesar, semn de prețuire!
Hai să chemăm Biserica alături de cei care au aparat-o și sprijinit-o mereu!

Niciodată nu am cerut share, pentru vreo postare. O fac acum și vă mulțumesc anticipat!”, a scris comisarul Berbeceanu.

Citeşte şi: Primul spital din România care intră în carantină din cauza coronavirusului