Primul spital din România care intră în carantină din cauza coronavirusului

Publicat: Miercuri, 26 Februarie 2020 09:53 // Actualizat: Miercuri, 26 Februarie 2020 13:11 // Sursa: romaniatv.net

Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a intrat, miercuri, 26 februarie, preventiv în carantină din cauza coronavirusului, potrivit economica.net.

În urma analizei, cu maximă celeritate, a evoluției fenomenului Coronavirus Covid 19 în România, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, din dorința de a acorda servicii de sănătate în condiții de maximă siguranță pentru pacienți și pentru personalul propriu, a dispus mai multe măsuri de prevenire a contaminării, măsuri care vor fi adaptate la evoluțiile ulterioare ale acestei amenințări la adresa sănătății publice. 

Citeşte şi: Primele declaraţii ale italianului depistat cu coronavirus după ce s-a întors din România. "Mi-a fost frică"

Iată măsurile luate de Spitalul Universitar de Urgență Militar: 

  • Începând cu data de 26 februarie 2020 spitalul intră în carantină. Aceasta înseamnă că vizitatorii nu vor mai avea acces în secțiile spitalului.
  • La internare, pacientul va primi un număr de identificare (numărul foii de observație) care va fi comunicat, cu permisiunea acestuia, aparținătorilor. În acest sens, pentru fiecare secție, în cel mai scurt timp posibil, se va pune la dispoziția aparținătorilor un număr de telefon și orarul la care aceștia pot suna să ceară informații despre pacientul internat, în baza numărului de identificare comunicat la internare. Toate consultațiile și internările de zi se vor realiza în spațiile având această destinație, fie din Ambulatoriul integrat, fie în zonele special amenajate. În acest sens, în ambulatoriu și în zonele de spitalizare de zi, rugăm pacienții care se pot deplasa pe cont propriu să vină singuri, cu 15 minute (nu mai repede) înainte de ora programării. Persoanele cu dizabilități vor putea fi însoțite de un singur aparținător. 
  • Accesul pacienților în spital se va realiza numai pe la punctul de control situat în Calea Plevnei nr. 134, atât pentru intrare, cât și pentru ieșire. Punctul de control acces Astoria va fi închis pentru pacienți.
  • Pentru poarta de acces din Calea Plevnei nr. 134, accesul autoturismelor este limitat în sensul că se permite accesul doar pentru ambulanțe, mașini de aprovizionare și autoturisme care transportă pacienți imobilizați, nedeplasibili. Ieșirea se va realiza pe poarta Astoria. – Accesul personalului unității, cu atutoturisme personale, se va face numai pe poarta de acces situată pe str. Vulcănescu nr. 88, iar pentru accesul pietonal, pe toate punctele control acces, pe baza legitimației de salariat.

Personalul medical și cel de îngrijire și auxiliar va purta echipament de protecție, respectiv echipamentul medical complet. Unitatea noastră va asigura un flux de informații de specialitate, în cadrul unui proces de comunicare continu și coerent, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul de educație pentru sănătate în sensul că dispunerea unor măsuri temporare sunt esențiale în limitarea contaminării, spun oficialii spitalului.

Citeşte mai departe pe economica.net

Până în acest moment mai multe persoane din ţară sunt suspecte de coronavirus, în timp ce altele se află în carantină sau izolaţi la domiciliu, după ce au intrat în contact sau au venit din ţări afectate de virusul ucigaş. La nivel mondial s-a decis ca toate persoanele întoarse din ţările afectate de coronavirus să intre în carantină timp de 14 zile.

Citeşte şi: Trei adulţi şi un copil suspecţi de coronavirus în Timişoara

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carantină coronovaris spitalul carol davila
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8288
RON
03 Apr
noapte -1 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H