Igaş: Decretarea CODULUI ROŞU ar fi fost bună pentru conştientizarea populaţiei

Fostul Ministru de Interne Traian Igaş a declarat luni, la România TV, că decretarea CODULUI ROŞU ar fi fost bună pentru conştientizarea populaţiei, pentru că ar fi ştiut să se pregătească cu hrană, apă şi lemne.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 18:24
Igaş: Decretarea CODULUI ROŞU ar fi fost bună pentru conştientizarea populaţiei

Era bine pentru conştientizarea populaţiei codul roşu, să se pregătească de această situaţie, să aibă hrană, să nu auzim că au fost prinşi pe nepregătite făra nimic în cămară sau fără lemne. Cred că fiecare gospodar din mediul rural trebuie să ştie că iarna e iarnă. Dacă îşi dă interesul, oricine din mediul rural poate să aiba cămara plină”, a declarat Traian Igaş.

Cât despre faptul că ştia că situaţia vremii se va înrăutăţi în România şi nu a făcut public acest lucru, Traian Igaş a precizat că: „Am avut mai multe videoconferinţe şi conferinţe de presă şi am prezentat câţi oameni sunt gata să intervină şi câţi oameni au intervenit. Aveam anumte informaţii pentru ceea ce urma să se întâmple, dar erau neoficiale, doar că nu mie îmi revenea sarcina să spun că va fi cod galben, portocaliu. Era altă instituţie care trebuia să spună lucrurile astea„.

Acesta a mai declarat că nu are ce să-şi reproşeze cu privire la activitatea sa în MAI şi că activitatea sa a fost la fel de plină în ultima zi de mandat ca şi în prima.

Igaş a mai spus şi că este nevoie de spirit civic, „fiecare cetăţean în momente dificile trebuie să ajute, trebuie să dezvoltăm spiritul civic”.