Un tramvai a luat foc, după ce a fost lovit de fulger în timpul furtunii

Un tramvai din Craiova a luat foc după ce a fost lovit de fulger în timpul furtunii. Pompierii şi poliţiştii au intervenit de urgenţă la faţa locului.

27 mai 2021, 13:28
Un tramvai a luat foc, după ce a fost lovit de fulger în timpul furtunii

Tramvai lovit de fulger în timpul furtunii. Este vorba despre un tramvai care aparţine RAT Craiova.

Tramvai lovit de fulger în timpul furtunii

La faţa locului au ajuns imediat pompierii şi poliţiştii doljeni. Potrivit primelor informaţii, mijlorcul de transport în comun era în mers, dar nu avea călători. Vatmanul efectua manevra de întoarcere și s-a autoevacuat când a izbucnit focul.

„Au ars materiale conbustibile din componenta tramvaiului in proportie de 70%. Cauza de probabaila a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric”, spun reprezentanții ISU Dolj.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Circulaţia tramvaielor a fost oprită din cauza ploii torenţiale.

Avertizare meteo. COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ploi şi vijelii în jumătate de ţară

Citeşte şi Panică uriașă pentru Adda și soțul ei. Vacanță cu peripeții în Grecia: „Ne-a prins o furtună pe mare. M-am panicat, ni s-a făcut rău”

Meteorologii au emis, joi dimineaţă, COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ploi în jumătate de ţară.

 COD GALBEN. Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, ora 10:00

În intervalul menționat, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp, potrivit ANM.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

COD PORTOCALIU de ploi: Interval de valabilitate: 27 mai, ora 16:00 – 28 mai, ora 21:00

Fenomene vizate: ploi abundente

În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

Citeşte şi Şoferii care îşi găsesc maşinile avariate de furtună, despăgubiţi chiar dacă nu au CASCO. Ce trebuie să facă

 


loading...