Transalpina s-a redeschis circulaţiei rutiere

Transalpina a fost redeschisă circulaţiei rutiere, miercuri, pe sectorul Rânca –Curpăt (între km 34+800 și 79+200), a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

16 iun. 2021, 16:07

Transalpina s-a redeschis circulaţiei rutiere. CNAIR a luat această decizie în urma verificării stării drumului de către o comisie mixtă formată din reprezentanții DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj și IPJ Vâlcea.

Astfel, pe DN 67 C, Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+800 – 59+800), circulația va fi deschisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată de 3,5 tone în intervalul orar 07:00-21:00, cu o viteză maximă de 30 km/oră.

Citeşte şi: Ninge pe Transalpina la începutul verii! Drumarii intervin pentru deszăpezire

Pe sectorul Obârșia Lotrului – Curpăt (între km 59+800 – 79+200) se circulă fără restricții.

Circulația va fi deschisă până la data de 1 noiembrie, iar în funcție de condițiile meteo CNAIR SA poate restricționa sau prelungi termenul de închidere a circulației.

Citeşte şi: Prognoza meteo 17 iunie. Ploi torenţiale şi descărcări electrice, dar vremea se încălzeşte

 

În prezent, drumarii lucrează şi pentru deszăpezirea Transfăgărășanului.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo intervenim cu excavatoare, încărcătoare frontale și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește 7-8 metri”, a anunţat Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov.