Transferul anului în politică: un senator USR a trecut la PSD

Gheorghiţă Mîndruţă acuza că disputele interne din USR au fost alimentate de diverşi lideri şi grupuri dornice de putere.

10 oct. 2022, 15:29
Transferul anului în politică: un senator USR a trecut la PSD

Fostul senator USR de Suceava Gheorghiţă Mîndruţă s-a înscris în PSD, adeziunea acestuia fiind aprobată de filiala municipală PSD Fălticeni.

Marcel Ciolacu, săgeţi către UE: Am supărat fermierii români, ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene

Potrivit unor surse politice, trecerea senatorului Gheorghiţă Mîndruţă la PSD a fost susţinută de către primarul social-democrat din Fălticeni, Cătălin Coman.

„A fost o decizie gândită îndelung, este asumată în totalitate. În contextul politic din Suceava este o alegere pe termen lung”, a declarat pentru News.ro, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă.

Adeziunea senatorului sucevean la PSD a fost aprobată în Biroul Permanent al Organizației Municipale Fălticeni. În momentul de față PSD Suceava are doi senatori, Ioan Stan și Gheorghiță Mîndruță, și patru deputați, Eugen Bejinariu, Mirela Adomnicăi, Gheorghe Șoldan și Vlad-Piedone Popescu, acesta din urmă fiind ales din partea PPU-SL pe listele social-democraților. Reamintim că senatorul Gheorghiță Mândruță și-a anunțat în luna august demisia oficială din USR și din funcția de președinte al Organizației Județene Suceava a acestei formațiuni politice, el precizând la vremea respectivă că sentimentul care îl încearcă este „o mare dezamăgire”.

„Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo. Aș putea enumera o listă lungă de motive care m-au făcut să iau aceasta decizie, care nu este una pripită, ci îndelung gândită și asumată, așa cum îmi e felul. Mă voi rezuma doar la câteva idei, fiind dator față de sucevenii care m-au ales senator pe lista alianței USRPLUS în 2020, dar şi față de membrii de partid care m-au votat să le fiu președinte al filialei județene Suceava, în urmă cu un an de zile”, declara senatorul sucevean după demisia din USR.

El a precizat că încă de la începutul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii, însă acestea au fost canalizate greșit spre conflicte interne și nu spre evoluție şi transparență, așa cum ar fi fost de dorit. Gheorghiță Mîndruță a mai precizat că disputele interne din USR au fost alimentate de diverși lideri şi grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor, iar pentru unii a primat dorința de putere, de a deține cât mai multe „titulaturi” și de a avea influență. Mîndruță a acuzat și faptul că a constatat o lipsă de reacție a conducerii centrale a USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezintă și nu numai, iar „poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească”.

În luna august, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă şi-a anunţat demisia din USR, dar şi de la şefia organizaţiei judeţene a acestui partid. El a explicat că, încă de la începutul fuziunii dintre USR şi PLUS, au existat dispute şi opinii contradictorii, însă acestea au fost canalizate către conflicte interne şi nu spre evoluţie şi transparenţă.

Totodată, Mîndruţă acuza că disputele interne din USR au fost alimentate de diverşi lideri şi grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale şi de grup decât angajamentele luate în faţa românilor.

Marcel Ciolacu: Când intrăm în magazin, în primul rând să punem mâna pe produsele româneşti