Dacia 1300 Concept 2014. O Dacie veche din anii 70 a devenit maşină de LUX GALERIE FOTO

Un tânăr din Sibiu, student la Universitatea Transilvania din Braşov, a reuşit să realizeze conceptul unei Dacii 1300 adaptată la anul 2014.

26 dec. 2013, 07:56

Transformarea unei Dacii 1300 este uluitoare. Conceptul, care are la bază clasicul model produs la Mioveni, din anii ’70, ar putea concura cu modele ca Audi, Mercedes sau Porsche. Maşina are dimensiuni generoase, aproximativ 5,1 metri lungime şi 2 lăţime.

„Le-am îmbunat într-o maşină nouă, care şi-ar dori să se plaseze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-Klasse, ajungând chiar la Porsche Panamera. Maşina are dimensiuni generoase, aproximativ 5,1 metri lungime şi 2 lăţime. Design-ul exterior este agresiv cu linii de caroserie foarte pronunţate dar păstrând în acelaşi timp aspectul classic. Pentru interior am renunţat la bancheta spate şi am transformat maşina într-una cu 4 locuri, 4 locuri foarte spaţioase. Din nou pentru designul bordului am păstrat liniile originale ale maşinii dar l-am adus la standardele zilelor noastre”, descrie Alex Mariş proiectul său, potrivit bucuresti.citynews.ro.

Design-ul exterior este agresiv, cu linii de caroserie foarte pronunţate.

Deşi pare total schimbată, tânărul spune că a păstrat toate elementele de pe maşina originală. Cei care au văzut pozele spun că abia aşteaptă să vadă astfel de maşini pe străzile din România.

A apărut Dacia Duster blindată. Vezi cine va folosi primele modele