Transportul public din Bruxelles, oprit după ce un controlor a fost ucis în bătaie

Conducerea companiei de transport public din Bruxelles a anunţat sâmbătă suspendarea circulaţiei autobuzelor, a metrourilor şi tramvaielor în capitala belgiană după ce un controlor a fost "bătut cu bestialitate" la locul unui accident de circulaţie.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 17:21
Transportul public din Bruxelles, oprit după ce un controlor a fost ucis în bătaie

Purtătoarea de cuvânt a companiei Françoise Ledune a explicat că bărbatul de 56 de ani care care era controlor a fost „bătut cu bestialitate şi dus la spital în stare critică”, a precizat ea.

Victima era în moarte cerebrală şi a decedat la scurt timp, iar agresorul lui a fost arestat.

Controlorul STIB a fost chemat la faţa locului după un accident produs între un autobuz şi un vehicul privat, cu puţin timp înainte de ora locală 07.00, într-una dintre comunele capitalei.

„Potrivit informaţiilor pe care le deţinem şi elementelor strânse de la faţa locului, o singură persoană l-a lovit”, a precizat magistratul în faţa jurnaliştilor.

Premierul Elio Di Rupo a condamnat această agresiune într-un comunicat. El a cerut ca vinovaţii să fie aduşi imediat în faţa tribunalului şi pedepsiţi „cu cea mai mare severitate”.

„Violenţa nu îşi are locul în societatea noastră, în care unul dintre fundamente este respectul faţă de celălalt în orice circumstanţe”, a insistat el.

Ministrul de Interne Joëlle Milquet a denunţat, la rându său, un „act criminal de o violenţă extremă” şi şi-a anunţat intenţia de a prezenta măsuri pentru consolidarea securităţii în transportul în comun în cadrul unui consiliu de miniştri care va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie.