Transylvania Horse Show: Competiţia internaţională ecvestră va avea loc în acest weekend VIDEO

Peste 80 de concurenți sosesc săptămâna aceasta în România pentru a participa între 18 și 20 mai la cea de-a doua ediție a competiției internaționale ecvestre, Transylvania Horse Show. Va fi un sfârșit de săptămână dedicat sporturilor ecvestre și iubitorilor de cai, într-un peisaj idilic, în apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, Sighișoara.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 14:16
Transylvania Horse Show: Competiţia internaţională ecvestră va avea loc în acest weekend VIDEO

Transylvania Horse Show este primul concurs hipic internațional desfășurat anul acesta în România și se va desfășura în satul Prod, comuna Hoghilag (județul Sibiu),  la doar 16 km de orașul Sighișoara. Organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federației Ecvestre Române și Federației Ecvestre Internaționale, evenimentul găzduiește 2  tipuri de competiții dar și o serie de demonstrații care vor transforma weekendul întru-un adevărat spectacol în natură dat în cinstea acestui sport nobil.
 
Peste 55 de cai înscriși la start cu călăreți din Olanda, Suedia, Irlanda, Germania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Canada, Spania, Luxemburg, Franța, Turcia, Norvegia, Bulgaria și România vor concura la cele două discipline din concurs: „Concurs Internațional Complet (CIC1*)” adresat călăreților profesioniști și „Concurs Internațional Universitar” dedicat studenților.
 
Concurs Internațional Complet (CIC 1*). La această disciplină de Probă Completă concurenții  vor avea de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole, cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI). Premiile de la această categorie însumează 4000 de Euro.
 
 Concurs Internațional Universitar, „€œCupa Națiunilor pentru Studenţi” (Student Riders Nation Cup a€“ SRNC), este organizat în colaborare cu Association Internațional des Etudiants Cavaliers (AIEC) – cea mai mare asociație de acest gen din lume. Această disciplină cuprinde 2 probe: dresaj și sărituri obstacole

Pregătirile pentru concurs se află pe ultima sută de metri. Grajdurile mobile pentru cai au fost montate conform standardelor internaționale, primii concurenți au sosit marţi dimineață, iar traseele probelor de concurs sunt verificate minuțios de către delegatul tehnic al Federației Ecvestre Internaționale, Peter Fell din Irlanda. Prezența  acestuia în România este garanția faptului că evenimentul din Prod se va desfășura conform standardelor impuse de Federația Ecvestră Internațională.  
 
Juriul va fi format din 2 membri ai Federației Ecvestre Română (FER) și va fi prezidat de arbitrul internațional Yuri Dinev Valev din Bulgaria. Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina „Proba completa”.
 
În afara competiției, spectatorii vor putea participa vineri la un workshop de dresaj natural susţinut de actorul Denis Ștefan, sub programul „Caii României”. De asemenea, sâmbătă, cei prezenți vor putea urmări un spectacol ecvestru alcătuit din demonstrații de tir cu arcul călăre, demonstrații de dresaj natural și dresură în libertate făcute de reprezentantul școlii Kassai în România, actorul Denis Ștefan, dar și alte momente surpriză susținute de cascadori români. Show-ul este programat pentru ziua de sâmbătă, începând cu ora 12:30.  

Organizatorii Transylvania Horse Show 2012 îi invită să petreacă un weekend de poveste în inima naturii atât pe cei pasionați de cai dar și pe cei care își doresc să cunoască mai bine tainele călăriei. Puteţi găsi mai multe variante de cazare pe site-ul oficial al competiţiei, horseshow.ro.

Competiția se va întinde pe 3 zile. Ziua de concurs va începe la ora 9:00 și se va închide în jurul orei 17:30. Programul complet îl găsiți aici.
 
În continuare, puteți urmări povestea unui concurs născut din iubire pentru cai și multă încăpățânare, spusă chiar organizatorul lui.