Traseiştii din politică şi asasinarea lui Iulius Caesar

Senatorul PSD Georgică Severin le urează "La Mulţi Ani" celor de la UNPR, cu ocazia zilei de 15 martie, pentru că, zice el, aceasta este ziua devenită simbolul trădării odată cu asasinarea lui Caius Iulius Caesar pe 15 martie î.e.n. Sarcasmul lui Severin este hilar în condiţiile în care şi el şi-a trădat fostul partid, PDL, în favoarea celor de la PSD.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 14:01
Traseiştii din politică şi asasinarea lui Iulius Caesar

„Astăzi este 15 martie. Urez «La mulţi ani!» tuturor maghiarilor, pentru că e ziua lor, ştiţi foarte bine. Şi cred că pot să urez în acelaşi timp «La mulţi ani!» şi celor de la UNPR. Nu ştiţi de ce? 15 martie este ziua când, acum 2056 de ani, Brutus l-a asasinat pe Cezar şi de atunci idele lui Martie – astăzi suntem în idele lui martie – este simbolul mondial al trădării”, a spus Georgică Severin într-o conferinţă de presă, citat de către Mediafax.

Georgică Severin îşi datorează funcţia de senator PDL, care l-a desemnat drept candidat într-unul din colegiile din Prahova. Severin însă a demisionat din acest partid la 25 august 2010 pentru a se înscrie în PSD, la acea vreme cu un grup senatorial răvăşit după plecarea în UNPR a mai multor dintre „trădătorii” pe care Severin i-a felicitat atât de călduros de 15 martie.

În textul demisiei sale din PDL,  Severin imputa guvernării democrat-liberale „incoerenţa şi incompetenţa administrativă şi economică, incapacitatea organică de a comunica, înlocuită de aroganţă şi suficienţă, promovarea non-valorilor, pervertirea sistemului de valori din societate, supremaţia lui Băsescu asupra partidului, teoretizată, explicată şi deghizată de ideologi de serviciu într-o „reformă” bazată pe autoritarism şi diminuarea rolului instituţiilor democratice ale statului cu excepţia celei prezidenţiale şi parţial a executivului”.