Tratament CORONAVIRUS. Un medicament anti-HIV, folosit în China, parte a unui experiment în România

Un tratament experimental împotriva coronavirusului, care a fost folosit și în China și care face parte dintr-un program masiv de testare al OMS, este utilizat în cazul pacienților din România. 

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 16:36
Tratament CORONAVIRUS. Un medicament anti-HIV, folosit în China, parte a unui experiment în România

Compania producătoare a anunțat că donează Ministerului Sănătății de la București medicamentul anti-HIV pentru 8.000 de pacienți cu COVID-19.

Compania AbbVie produce medicamentul Aluvia/Kaletra, un tratament anti-HIV, o combinație între lopinavir și ritonavir, care a fost identificat de autoritățile chineze ca potențial tratament pentru COVID-19.

Potrivit unui comunicat de marți al Ministerului Sănătății, medicamentul a fost deja folosit împotriva coronavirusului la Institutul „Matei Balș”. Totuși, managerul general al filialei din România a companiei americane AbbVie, care produce medicamentul, a precizat că, „cu toate că s-au constatat potențiale acțiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul COVID-19″.

De altfel, un studiu al cercetătorilor chinezi arată că tratamentul cu lopinavir-ritonavir nu a accelerat în mod semnificativ îmbunătățirea situației clinice a pacienților și nici nu a redus mortalitatea. Ei apreciază că studiile trebuie continuate și că, dacă se combină lopinavir-ritonavir cu alți agenți antivirali, așa cum s-a procedat în cazul SARS și este studiat în MERS-CoV, ar putea fi îmbunătățite rezultatele clinice.

Studiul a fost realizat pe 199 de pacienți tratați în China cu Aluvia/Kaletra, începând cu 18 ianuarie, la scurt timp după ce a fost identificat coronavirusul, scrie g4media.ro

Citeşte şi Pandemie CORONAVIRUS. Spitalele din Brăila refuză să primească pacienţi infectaţi cu COVID-19 din Galaţi