Tratament cu urzici. Care sunt beneficiile pentru ten şi păr

Tratament cu urzici. Primăvara este sezonul lor şi nu se folosesc doar în bucătărie, ci şi în rutina de frumuseţe. Mai jos, îţi prezentăm câteva trucuri pentru a realiza mai multe tratamente cosmetice, benefice pentru ten şi păr.

10 mai 2022, 13:58
Tratament cu urzici. Care sunt beneficiile pentru ten şi păr
Extractul de frunze uscate de urzică este folosit ca loțiune tonică

Tratament cu urzici. Extractul de frunze uscate de urzică este folosit ca loțiune tonică pentru tenul gras sau mixt, care lucește, pentru tenul cu coșuri vizibile. Nu face doar să dispară acneea, ci are și rol antiseptic și cicatrizant, așa încât nu rămân semne sau cicatrice pe față.

Tratament cu urzici împotriva căderii părului

Prepară o infuzie din urzici din două, trei mâini de urzici la doi litri de apă. Las-o să se răcească și clătește-ți părul după spălare. Folosește acest procedeu de trei ori pe săptămână și, după un timp, vei observa că părul nu va mai cădea în exces.

Citeşte şi: Cum te scapă zaţul de cafea de vergeturi. Tratamente si remedii naturiste pentru celulită

Tratament cu urzici pentru combaterea mătreții

Zdrobește câteva frunze proaspete de urzici și folosește sucul obținut pentru a-ți masa scalpul. Este un bun tratament care combate mătreața. Îți recomandăm și un alt tratament împotriva mătreții.

Tratament cu urzici pentru părul gras

Dacă părul tău este gras și nu ai găsit niciun remediu care să te satisfacă, îți propunem să încerci un tratament pe care-l poți face ușor acasă. Ai nevoie de trei linguri de urzici uscate și o lingură de suc de lămâie. Încălzește jumătate de litru de apă, când începe să fiarbă lasă la foc mic, adaugă urzicile și lasă-le un sfert de oră.

Ia infuzia de pe foc, adaugă sucul de la lămâie și lasă să se răcească. După ce te speli pe cap, folosește infuzia, masează bine scalpul și părul și las-o să acționeze două, trei minute. Apoi clătește părul cu apă din abundență. Repetă o dată sau de două ori pe săptămână și, după o lună, părul tău nu va mai fi atât de gras.