Tratament naturist pentru inimă slăbită. Plante care favorizează sănătatea inimii

Ştim deja că o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată este cheia nu doar pentru silueta ideală, dar şi pentru o sănătate optimă.

20 mai 2021, 01:40
Tratament naturist pentru inimă slăbită. Plante care favorizează sănătatea inimii

Tratament naturist pentru inimă slăbită. Dacă vorbim despre sănătatea inimii, aceasta poate fi menţinută printr-o dietă sănătoasă, care presupune privilegierea unor alimente precum legume, fructe, fasole, cereale integrale, grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, și proteine ​​slabe, cum ar fi peștele și puiul. O astfel de dietă poate preveni atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Foarte important este şi felul în care aceste alimente sunt preparate. Astfel, pe cât posibil este recomandat să evitaţi prăjirea lor şi să optaţi pentru prepararea lor prin fierbere sau coacere.

Tratament naturist pentru inimă slăbită. Plante care favorizează sănătatea inimii

O varietate de plante oferă inimii un plus de sănătate, potrivit bzi.ro

Un studiu din 2013 a relevat faptul că o doză zilnică mică de scorțișoară a scăzut nivelul colesterolului total, colesterolului „rău” și trigliceridelor, un tip dăunător de grăsimi din sânge. De asemenea, a scăzut nivelul zahărului din sânge, prevenind, astfel, diabetul, care crește riscul de atacuri de cord și de accidente vasculare cerebrale.

Citeste si De ce să consumi căpşuni. Lista afecţiunilor în care se recomandă consumul acestor fructe

Cardamomul reduce tensiunea arterială. Studiile arată că acest condiment ajută la scăderea riscului de formare a cheagurilor de sânge.

Un rol benefic în scăderea tensiunii arteriale îl are şi usturoiul. Cercetările au arătat că usturoiul scade colesterolul total și colesterolul rău cu până la 10%.

La rândul lui, ghimbirul reduce riscul de hipertensiune arterială. Specialiştii dieteticieni recomandă 2-4 grame pe zi pentru a preveni această afecţiune cardiacă.

Curcumina care se găseşte în turmeric previne formarea cheagurilor de sânge periculoase, scade colesterolul și reduce inflamația care duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. De asemenea, consumul regulat al acestui condiment poate proteja împotriva insuficienței cardiace, atunci când inima nu pompează sângele așa cum ar trebui. În plus, studiile au demonstrat că curcumina poate fi la fel de eficientă ca medicamentele și exercițiile fizice pentru îmbunătățirea stării de sănătate a vaselor de sânge.

Citeste si Tratament naturist pentru plămâni. Cum să-ți cureți sistemul respirator în mod natural

În fine, berberina favorizează scăderea colesterolului rău și a trigliceridelor și creșterea nivelului de colesterol bun. În plus, îmbunătățește glicemia.